HomeNieuwsEntertainmentEllen Pompeo is best betaalde tv-actrice

Ellen Pompeo is best betaalde tv-actrice

Ellen Pompeo heeft een zeer hoog loon geëist voor haar rol in de populaire ziekenhuisserie ‘Grey’s Anatomy’. Voor het 15e en 16e seizoen zal ze een jaarsalaris krijgen van 20 miljoen dollar, wat van haar de best betaalde tv-actrice maakt. Dat maakt ze zelf bekend in The Hollywood Reporter.

In het interview is ze bijzonder kritisch over de ongelijke salarissen die de afgelopen jaren zijn uitbetaald bij de show. “Pas nu voelt het goed om te vragen wat ik verdien”, verklaart Pompeo. In het verleden lukte dat niet altijd, geeft ze toe. “Ik heb al eens 5.000 dollar meer gevraagd dan Patrick (Dempsey, red.). Dat was puur uit principe omdat de show ‘Grey’s Anatomy’ heet en ik de rol van Meredith Grey speel. Maar dat wilden ze me niet geven.”

McDreamy, het wapen

Dempsey vertolkte jarenlang de rol van neurochirurg Derek ‘McDreamy’ Shepard. Volgens de 48-jarige Amerikaanse werd hij als wapen ingezet tegen haar. “Ze zeiden dat ze mij niet nodig hadden, omdat ze Patrick al hebben. Ik had zelf kunnen stoppen, maar dat heb ik niet gedaan. Waarom zou ik weglopen bij een show die ik geweldig vindt, puur en alleen omdat mijn mannelijke tegenspeler meer betaald krijgt? Dat voelde ook niet goed.”

Nog volgens Pompeo stond Patrick Dempsey zelf niet te springen om het loonverschil tussen hen twee te overbruggen. “Ik heb hem meerdere keren gevraagd om sámen te onderhandelen over onze lonen, maar hij hapte nooit toe.”

“Bedankt Pompeo”

Met het openhartige interview hoopt de actrice een lans te breken voor gelijke lonen voor mannen en vrouwen. Veel vrouwelijke sterren steunen haar dan ook via sociale media. Onder meer Debra Messing, bekend als Grace Adler uit ‘Will & Grace’ bedankt haar collega voor haar eerlijkheid. “Dankjewel voor het delen van je gevoelens en het gevecht dat je hebt geleverd. Dit is een heel belangrijke bijdrage aan de gelijkheid, het respect en de waardigheid waar we naar streven. Ik hoop dat alle televisiezenders en studio’s dit lezen en horen.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels