HomeNieuwsEntertainmentEllen Degeneres ontslaat drie producenten na klachten

Ellen Degeneres ontslaat drie producenten na klachten

De Amerikaanse tv-presentatrice Ellen DeGeneres heeft in een videovergadering met haar personeel beloofd de werksfeer achter de schermen van haar talkshow te verbeteren. DeGeneres ontslaat ook drie producenten.

Volgens bronnen van het blad Variety onderschreef de presentatrice in tranen dat zij niet perfect was en dat in de geoliede machine die de talkshow is geworden, er te weinig aandacht is geweest voor de menselijke maat. De presentatrice kondigde daarom ook aan dat iedereen die voor de show werkt, inclusief zijzelf, trainingen zullen krijgen rond inclusiviteit en diversiteit. Ook wil DeGeneres als de coronamaatregelen dit weer toelaten in kleine groepjes met haar medewerkers gaan zitten om de gang van zaken te bespreken.

Racisme

In de afgelopen weken hebben veel medewerkers van het programma hun beklag gedaan over de slechte werksfeer. Producenten van de show lieten aan het personeel weten dat er een intern onderzoek heeft plaatsgevonden naar mogelijk racisme op de werkvloer. Daaruit zou gebleken zijn dat dat geen systematisch karakter heeft, maar er wel ruimte voor verbetering is als het gaat om diversiteit.

Het bericht Ellen Degeneres ontslaat drie producenten na klachten verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels