Vind ons op

Zita

EINDELIJK! Matthias Schoenaerts is dit jaar nog te zien in een Belgische productie

Entertainment

EINDELIJK! Matthias Schoenaerts is dit jaar nog te zien in een Belgische productie

Fans van de Antwerpse acteur hebben er even op moeten wachten, maar nu is het eindelijk weer zover. Matthias Schoenaerts, die ons Belgenland al even heeft ingeruild voor het meer glamoureuze Hollywood en die sinds 2017 niet meer meewerkte aan een Belgische productie, is gecast voor ‘Lockdown’. De Vlaamse reeks verschijnt nog eind dit jaar op Eén.

Zoals de naam al doet vermoeden, ontstond het idee voor ‘Lockdown’ tijdens… de lockdown, juist ja. Of hoe de coronacrisis toch nog iets goed teweeg kan brengen.

‘Lockdown’

Het concept van ‘Lockdown’ werd bedacht door Gilles Coulier (bekend van ‘De Dag’) en Maarten Moerkerke (‘De Luizenmoeder’). De reeks bestaat uit twaalf afleveringen die elk een kortverhaal van tien minuten vertellen, vanuit de bezoekersruimte van een gevangenis. In één van de twaalf delen speelt, hoe kan het ook anders, Matthias Schoenaerts de gevangene. Veerle Baetens neemt tegenover hem plaats en vertolkt de rol van zijn lief. Gezien de korte duur van de afleveringen zal de episode in één dag worden opgenomen. Wat betreft de regisseur, die verandert elke aflevering. Voor die met Schoenaerts en Baetens werd gekozen voor Robin Pront, bekend van ‘D’Ardennen’, maar ook namen als Michaël Roskam en Jan Eelen passeren de revue. Wij beginnen alvast af te tellen naar dit najaar!

Het bericht EINDELIJK! Matthias Schoenaerts is dit jaar nog te zien in een Belgische productie verscheen eerst op Metro.

Meer in Entertainment

To Top