HomeNieuwsEntertainmentEinde van een tijdperk: tv-presentator Jerry Springer stopt met zijn show

Einde van een tijdperk: tv-presentator Jerry Springer stopt met zijn show

Geen land dat zoveel bekende tv-presentatoren heeft grootgebracht als Amerika. De bekendste van allemaal is waarschijnlijk Jerry Springer. Na 27 seizoenen is nu het einde in zicht voor de controversiële presentator. 

The Jerry Springer Show zond voor het eerst uit in 1991 en wist 27 seizoenen lang geen enkel onderwerp te schuwen. Springer zelf, een voormalige advocaat, was ook geen doetje en zette regelmatig gasten op tegen elkaar. Onderwerpen die aan bod kwamen: overspel, dierenliefde, necrofilie, incest, transseksuelen, minnaressen. Niet met een wetenschappelijke of psychologische achtergrond. Wel met travestieten, minnaressen, broers die met hun zus sliepen en necrofielen in de studio.

Security 

Om nog meer olie op vuur te gooien liet Springer zijn gasten de misstappen ook altijd live opbiechten aan de vermeende slachtoffers. Wat dan weer leidde tot een sneeuwbaleffect van ruzie en vechtpartijen. Net om die reden was er ook altijd security aanwezig in de studio. Jerry keek van bovenop de trappen toe hoe zijn gasten ruzie maakten, maar zelf maakte hij er nooit een boeltje van. Strak in het pak keek hij gebiologeerd toe de mens en het sociologisch experiment dat hij er onbewust van had gemaakt.

Het bericht Einde van een tijdperk: tv-presentator Jerry Springer stopt met zijn show verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels