HomeNieuwsEntertainmentEinde van een tijdperk: Jan Decleir speelt niet langer Sinterklaas

Einde van een tijdperk: Jan Decleir speelt niet langer Sinterklaas

Jan Decleir zal in het nieuwe seizoen van ‘Dag Sinterklaas’ niet langer de goedheiligman spelen. Die rol gaat naar Wim Opbrouck. Decleir zal wel nog te zien in de film ‘Sinterklaas en de Wakkere Nachten’, maar is niet blij met hoe het nieuws bekend werd gemaakt.

Het einde van een tijdperk nadert. Verschillende generaties Vlamingen zijn opgegroeid met Jan Decleir als de man achter Sinterklaas in het iconische ‘Dag Sinterklaas’. Maar die tijd is binnenkort voorbij. In de nieuwe afleveringen van de reeks zal Wim Opbrouck zich een baard en mijter aanmeten. Dat maakte Ketnet bekend. De jongerenzender excuseerde zich ook meteen voor de manier waarop het nieuws verspreid werd.

“Ik leg me neer bij de beslissing”

Op dit moment is Decleir namelijk nog volledig in Sinterklaas-modus, want hij staat op de set van ‘Sinterklaas en de Wakkere Nachten’. Die film zal volgend jaar in de zalen komen. De acteur heeft geen problemen met de beslissing, maar stelt zich wel vragen bij de timing van de bekendmaking ervan. “Ik ben de Sint niet, dus als Ketnet iets nieuws wil maken rond Sinterklaas, dan moet ik me daarbij neerleggen”, vertelt hij in Het Belang Van Limburg. “Ik betreur wel dat ik het van anderen heb moeten vernemen net toen we bezig waren met de opnames van de film ‘Sinterklaas en de Wakkere Nachten’.”

Bij Ketnet zijn ze zich bewust van de ongemakkelijke situatie die ze gecreëerd hebben. “Jan Decleir was al geruime tijd op de hoogte van die beslissing en heeft er vrede mee. Alleen is de timing van die bekendmaking niet ideaal verlopen. We snappen dat dit voor de betrokken acteurs niet ideaal was, en willen ons daar graag voor verontschuldigen.” De jongerenzender van de VRT beseft ook het een gevoelig onderwerp is in Vlaanderen. “We begrijpen dat deze wissel voor velen een beetje het einde van een tijdperk is, ook voor ons.”

Het bericht Einde van een tijdperk: Jan Decleir speelt niet langer Sinterklaas verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels