HomeNieuwsEntertainmentEerste aflevering De Mol eindigt met cliffhanger

Eerste aflevering De Mol eindigt met cliffhanger

Met de spanning van een thriller, hilarische oneliners en een beklijvende cliffhanger is het nieuwe seizoen van het razend populaire tv-programma De Mol gisterenavond gestart. Na spectaculaire proeven in een kist, het vangen van kippen en een berg afdalen, is televisiekijkend Vlaanderen opnieuw in de ban van één vraag: ‘Wie is de mol?’

In een kist levend worden begraven. Het is voor veel mensen een nachtmerrie, maar voor de tien kandidaten van het tv-programma De Mol werd het de heftige start van een avontuur vol spanning, mysterie en spektakel. «Ik ga ook eens meedoen aan een spelletje, zie mij hier nu liggen», verwoordde Jeffrey wat ongetwijfeld alle kandidaten dachten.

Nog voor de kandidaten elkaar hadden ontmoet, moesten ze per twee samenwerken om geld te verdienen en vooral om zichzelf uit hun ongemakkelijke situatie te bevrijden. Ze kregen daarvoor een uur de tijd. Drie duo’s slaagden erin om ruim binnen de tijd de raadsels op te lossen. Twee duo’s lagen meer dan een uur in de kist. Katrien en Pascal omdat ze het eerste raadsel maar niet konden oplossen. Joke en Steve, die met 2.500 euro het meest waard waren, losten er maar liefst vier op, maar de andere kandidaten waren vier minuten te laat om hen te bevrijden. Geen 5.000 euro dus, maar wel 1.750 euro. Én een bijzondere ervaring rijker. «Nu weet ik tenminste hoe de mensen zich voelen als ik ze begraaf», grapte priester Pieter na afloop.

Foto SBS Belgium

Slechte kippenvangers

Voor de tweede proef moesten de kandidaten verschillende opdrachten uitvoeren. Twee van de vier opdrachten mislukten. De dominoblokjes van Joke en Kelly vielen niet en Channy en Bahador toonden dan weer dat ze wel muziekkenners zijn, maar slechte kippenvangers. En de groep liet duidelijk blijken dat ze van een stoere man als Bahador meer hadden verwacht.

Bij de derde proef hadden de kandidaten een dosis lef nodig: een berg afdalen terwijl er samen met een medekandidaat moet geraden worden van wie de uitspraak uit de groep komt. Drie duo’s konden elk 1.000 euro winnen. Na drie proeven zit er 6.750 euro in de pot. Maar het had 14.000 euro kunnen zijn en nu is de vraag wie zorgde voor de sabotage? Wie is diegene die met algemene goedkeuring iedereen beliegt en bedriegt?

Grote verrassing

Na de eliminatie waren de kandidaten nog niet goed en wel bekomen van het vertrek van Kelly, of ze kregen alweer te maken met een verrassing van jewelste. Joke had het snelst de berg afgedaald en kreeg als beloning een omslag. En die deed ze, zoals gevraagd door presentator Gilles De Coster, pas open na de eliminatie. Na het lezen van de brief vertrok ze plots, zonder nog een woord te zeggen tegen haar medekandidaten, die verbaasd achterbleven. Na deze cliffhanger van formaat zal De Mol de komende negen weken televisiekijkend Vlaanderen in de ban houden.

Evelien Vantomme

Het bericht Eerste aflevering De Mol eindigt met cliffhanger verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels