HomeNieuwsEntertainmentDrake vestigt record met meer dan 200 noteringen in de Billboard Hot...

Drake vestigt record met meer dan 200 noteringen in de Billboard Hot 100

Rapper Drake mag zijn palmares aanvullen met een nieuw record in de Amerikaanse hitlijsten. Dankzij de release van zijn kersvers album ‘Care Package’, heeft de Canadees 203 Billboard Hot 100-noteringen achter zijn naam staan. Dat is een absoluut record voor een soloartiest.

In 2009 prijkte Drakes naam voor het eerst in de Billboard Hot 100 toen hij debuteerde met de single ‘Best I Ever Had’. Tien jaar en evenveel albums later mag hij maar liefst 203 billboard noteringen optekenen. Geen enkele soloartiest deed ooit beter. Sterker nog, de eerstvolgende soloartiest in het lijstje is Lil Wayne die tevreden moet zijn met ‘slechts’ 163 noteringen. Ondanks zijn succes prijkt Drake net niet op nummer één. Die eer is weggelegd voor de cast van de populaire televisieserie Glee met een totaal van 207 hits.

Zes keer op nummer één

Billboard voert berekeningen uit op basis van het aantal streams, de uitzendtijd op de radio en cd-verkoop. In totaal haalde Drake 99 keer de top veertig, wat opnieuw goed is voor een record. Daarnaast pronkte Drake 35 keer in de top tien. Enkel Madonna doet beter met 38 noteringen. Uiteindelijk wist de rapper de nummer één positie zes keer te verzilveren, onder meer met eigen hits zoals ‘One Dance’ en ‘God’s Plan’ alsook met de Rihanna-collaboraties ‘What’s My Name?’ en ‘Work’.

Het bericht Drake vestigt record met meer dan 200 noteringen in de Billboard Hot 100 verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels