HomeNieuwsEntertainmentDr. Dré gaat filmbiografie over Marvin Gaye uitbrengen

Dr. Dré gaat filmbiografie over Marvin Gaye uitbrengen

Dr. Dré werkt aan een filmbiografie over het leven van soulzanger Marvin Gaye. Het is de eerste keer dat de nabestaanden van Gaye expliciet toestemming geven voor een verfilming. 

Dr. Dré werd bekend als rapper, maar is de laatste jaren ook een succesvol filmproducent. Zo producete hij de film ‘Straight Outta Compton’, een Amerikaanse filmbiografie over de hiphopgroep N.W.A. Hij behaalde daarmee een Oscar-nominatie voor origineelste script. De prent over de ‘Let’s Get It On’-zanger is nog in volle ontwikkeling. Het enige detail dat geweten is, is dat de rapper auteursrechtelijke toestemming heeft verkregen om de muziek te gebruiken van de rhythm-and-blues zanger, waaronder zijn hits Whats Going On, Sexual Healing en Let’s Get it On. Geen sinecure aangezien er al tientallen regisseurs hem zonder succes probeerden voor te gaan in dit project.

Neerwaartse spiraal  

Gaye werd in 1984 neergeschoten door zijn vader. Na een een succesvolle carrière raakte hij eind jaren 70 en begin jaren 80 aan lager wal. In de laatste jaren van zijn leven woonde hij onder andere in Oostende. Hij worstelde ook met drugsproblemen en keerde kort voor zijn dood terug naar Amerika.

Getty Images / J. Minihan

Het bericht Dr. Dré gaat filmbiografie over Marvin Gaye uitbrengen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels