Vind ons op

Zita

Dochter van Marleen Merckx uit ‘Thuis’: “Ik ga heel makkelijk uit de kleren”

Entertainment

Dochter van Marleen Merckx uit ‘Thuis’: “Ik ga heel makkelijk uit de kleren”

Britt Das, de dochter van Simonneke uit ‘Thuis’, studeert momenteel drama aan het LUCA. Net als haar moeder is acteren haar grote passie. “Ik leer mezelf op de toneelschool pas echt kennen, en dat vind ik helemaal niet zo leuk”, klinkt het.

Onlangs was Britt Das te bewonderen in het tv-programma ‘Bloed, Zweet & Luxeproblemen’, waarin ze met vijf andere BV-kinderen geconfronteerd werd met de werkomstandigheden in Afrika en Azië. De 21-jarige studente vertelt in Humo hoe ze geniet van haar dramastudies en hoe de invloed van haar Nederlandse vader een impact heeft op haar leven. “Op LUCA voel ik me thuis, ik leer er zoveel en onze klas is ook heel hecht. We weten nu al dat we later samen een collectief gaan beginnen”, klinkt het.

Flirterig type

Net als haar Nederlandse vader kan ze erg rechtuit zijn. Dat zorgt soms voor fronsende wenkbrauwen in haar sociale leven. “Ik vertrouw mannen heel snel. Omdat mijn papa zo’n rare Hollander is die geen blad voor de mond neemt, heb ik ook niks met doorsnee types. Juist als er bij een jongen een hoek af is, ga ik met hem praten. Daar moet ik soms wel mee uitkijken. Veel mensen vinden mij een flirterig type. Ik ben heel lichamelijk, raak mensen heel snel aan. Ik heb al heel vaak gedacht: als ik een man was, zou ik me superschuldig maken aan #MeToo. Als een jongen vraagt waar hij zich kan omkleden, zal ik meteen roepen: ‘Hier! Uit die kleren!’”, vertelt ze.

Huizenhoge eisen

Toch heeft Britt nog geen vast vriendje gehad. Dat komt naar eigen zeggen door haar hoge eisen. “Ik ben tot nu toe vooral ‘de goeie vriendin’ van de jongens. Een vast vriendje heb ik nog nooit gehad. Ik stel natuurlijk ook wel huizenhoge eisen, vanwege mijn vader naar wie ik zo opkijk. Als ik jongens met hem vergelijk, denk ik al snel: je bent wel tof, maar niet ‘eigen’ genoeg. Ik merk dat ik hier op de toneelschool mezelf pas echt leer kennen, en dat vind ik helemaal niet zo leuk. Ik moet mezelf soms echt aanmoedigen: komaan, Britt, dit is nodig”, legt ze uit.

Geen probleem met naakt

Zo heeft ze onder meer ontdekt dat ze geen enkel probleem heeft met naakt op het podium te staan. “Ik zeg dingen rechtuit en ga ook makkelijk uit de kleren op het toneel. Ik denk dat ik tijdens al mijn toonmomenten al kledingstukken heb uitgetrokken, en de laatste keer heb ik helemaal naakt op de grond gelegen, met vetjes en al. Dik of dun, ik voel me goed in mijn vel. Maar voor ik een monoloog moet spelen, begin ik bijna te wenen van de stress”, klinkt het.

View this post on Instagram

Hendrik Ibsen – Vijand van het Volk

A post shared by Britt Das (@britt_das) on

Het bericht Dochter van Marleen Merckx uit ‘Thuis’: “Ik ga heel makkelijk uit de kleren” verscheen eerst op Metro.

Meer in Entertainment

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top