HomeNieuwsEntertainmentDit waren de hoogtepunten van de American Music Awards

Dit waren de hoogtepunten van de American Music Awards

Deze nacht werden de American Music Awards weer uitgereikt en dat leverde enkele memorabele momenten op. We lijsten de belangrijkste hoogtepunten voor je op. 

Het optreden van Selena Gomez

Selena Gomez verscheen voor het eerst sinds haar niertransplantatie terug op het podium met haar nieuwe nummer ‘Wolves’. De zangeres trok niet alleen de aandacht met haar nieuwe blonde coupe die ze eerder op de avond op Instagram deelde, maar ook over haar optreden werd veel gezegd. Zo zou ze het nummer geplaybackt hebben.

Spectaculaire stunt van Pink

Pink staat al langer bekend om haar optredens met acrobatische skills, maar deze keer heeft ze zichzelf overtroffen. Voor het nummer ‘Beautiful Trauma’ hing ze meters hoog tegen de muur van een hotel in Los Angeles. We krijgen al hoogtevrees als we ernaar kijken.

Een AMA voor Linkin Park

Linkin Park won de award voor ‘Favoriete Artiest – Alternatieve Rock’. De bandleden namen de award in ontvangst en eerden de overleden zanger Chester Bennington in hun speech: “Deze award dragen we op aan Chester, zijn familie, zijn talent, zijn humor en zijn blijdschap. Ik wil dat jullie allemaal een moment nemen om te appreciëren wat jullie hebben en om hem trots te maken.”

Lifetime Achievement Award voor Diana Ross

Zoals elk jaar werd er ook weer een Lifetime Achievement Award uitgereikt aan een artiest die in zijn of haar leven een buitengewone creatieve bijdrage heeft geleverd aan de platenindustrie. Niemand minder dan Barack en Michelle Obama spraken Diana Ross toe in een videoboodschap. Ze eerden haar voor haar vakmanschap en haar muziek waarmee ze mensen van alle achtergronden en leeftijden aanspreekt. Natuurlijk kon ook een grapje van de oud-president niet ontbreken: “We dachten dat je die prijs allang had.”

Diana Ross
Foto AFP

Christina Aguilera eert Whitney Houston

Ook Whitney Houston kreeg een eerbetoon. Zangeres Christina Aguilera gaf naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van de film en soundtrack ‘The Bodyguard’, waarin Houston een rol speelde, een optreden met nummers zoals  ‘I Will Always Love You’, ‘I Have Nothing en Run To You’ en ‘I’m Every Woman’.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels