HomeNieuwsEntertainmentDisney rijft dit jaar recordbedrag van 10 miljard dollar binnen aan box...

Disney rijft dit jaar recordbedrag van 10 miljard dollar binnen aan box office

Disney zal in 2019 zo goed als zeker de duizelingwekkende kaap van 10 miljard dollar opbrengst aan de wereldwijde box office overschrijden, zo meldt entertainmentsite Variety. Kassuccessen ‘Avengers: Endgame’, ‘Aladdin’ en ‘Toy Story 4’ zijn de grootste verantwoordelijken voor dat monstercijfer. 

Afgelopen zomer domineerde ‘Avengers: Endgame’ de wereldwijde box office. De blockbuster stootte ‘Avatar’ van de troon als meest winstgevende film ooit. En daar stopte het succes niet voor Disney.

Momenteel bedraagt de opbrengst uit de verschillende films van Disney wereldwijd 9,997 miljard dollar, waarmee het entertainmentbedrijf zijn eigen record van 7,6 miljard dollar uit 2016 breekt. Verwacht wordt dat Disney vandaag of morgen de kaap van 10 miljard dollar opbrengst zal overschrijden.

Al vijf miljardenfilms

En dan nog is de goednieuwsshow niet afgelopen voor Disney: met ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’ zit er eind deze maand een nieuwe blockbuster aan te komen, die meer dan waarschijnlijk opnieuw een inslaand succes zal zijn aan de filmkassa’s.

Vijf Disney-films rondden dit jaar al de kaap van één miljard dollar opbrengst: ‘Avengers: Endgame’, ‘Aladdin’, ‘The Lion King’, ‘Toy Story 4’ en ‘Captain Marvel’. En zoals het er nu naar uitziet is ‘Frozen 2’ ook goed op weg om de magische grens van één miljard te halen.

Het bericht Disney rijft dit jaar recordbedrag van 10 miljard dollar binnen aan box office verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels