HomeNieuwsEntertainmentDeze wereldsterren maken hun opwachting in ‘De Kiekeboes’

Deze wereldsterren maken hun opwachting in ‘De Kiekeboes’

In de nieuwste strip van ‘De Kiekeboes’ verschijnt heel wat schoon volk. Tekenaar Merho laat namelijk niemand minder dan ex-Beatle Paul McCartney en regisseur Woody Allen opdraven, zij het met een knipoog.

“In dit verhaal is Allen een jonge assistent aan een Vlaamse universiteit”, legt Merho uit aan Het Nieuwsblad. “En McCartney komt voorbij als een gevierd mode-ontwerper.” Dat laatste is waarschijnlijk een verwijzing naar zijn dochter Stella.

Merho is niet aan proefstuk toe. Hij smokkelt wel vaker bekende koppen binnen in zijn strips. Zo doken onder anderen Gasten & Leo, Geert Hoste, Jos Ghysen en zijn leermeester Willy Vandersteen al eens op.

Kalm aan

De tekenaars van ’s lands meest populaire strip plant intussen om het iets kalmer aan te doen. Dit jaar zal hij in totaal 3 strips lossen, eentje meer dan normaal. Maar daarna gaat Merho op zoek naar opvolging.

“De twee volgende strips die dit jaar nog verschijnen, heb ik zelf nog geschreven”, klinkt het bij de Antwerpenaar. “Maar voor 2020 zijn we aan het proefdraaien met twee scenaristen en twee tekenaars. Ik blijf toekijken op alles, maar probeer wat meer vrije tijd te nemen. Al gelooft mijn vrouw dat niet echt.”

Het bericht Deze wereldsterren maken hun opwachting in ‘De Kiekeboes’ verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels