Vind ons op

Zita

Deze ‘Tiger King’-ster is aangeklaagd voor dierenmishandeling

Entertainment

Deze ‘Tiger King’-ster is aangeklaagd voor dierenmishandeling

Jeff Lowe, die te zien was in docureeks ‘Tiger King’, heeft een aanklacht aan zijn broek hangen. De tijgerparkhouder wordt beschuldigd van verwaarlozing van zijn dieren in het Greater Wynnewood Exotic Animal Park. Dat park nam hij in 2016 over van Joe Exotic, de centrale figuur in ‘Tiger King’.

Jeff en zijn vrouw Lauren Lowe moesten hun park in de staat Oklahoma afgelopen zomer tijdelijk sluiten nadat bij een inspectie verwaarloosde dieren waren aangetroffen. Maar aanklagers beweren volgens de New York Post nu dat zij daarna illegaal verder zijn gegaan met het wildlifepark. Ze vervoerden de dieren namelijk naar een ander stuk land. Daar openden ze, zonder de benodigde vergunningen, het Tiger King Park.

Ondervoeding

Voor de dieren zouden ze geen dierenarts in dienst hebben. Een aantal van die dieren bleken bij een inspectie ook ondervoed te zijn. Daarnaast zouden ze geen veilige kooien hebben en niet genoeg te eten krijgen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jeff Lowe (@jeffloweofficial)

Een aantal dieren zou bovendien lijden aan aandoeningen die met de juiste zorg makkelijk te voorkomen en genezen zijn. Dat zou een aantal onder hen al fataal zijn geworden, waarna het echtpaar de kadavers van onder meer tijgers verbrand zouden hebben.

Ontkenning

Lowe beweert volgens TMZ dat de aantijgingen ongegrond zijn, omdat er al twee maanden niemand bij de dieren is geweest om zulke overtredingen te constateren. De aanklagers willen dat de dierentuin direct wordt gesloten, en dat Jeff en Lauren Lowe al hun dieren die onder bedreigde soorten vallen overdragen aan de autoriteiten.

Het bericht Deze ‘Tiger King’-ster is aangeklaagd voor dierenmishandeling verscheen eerst op Metro.

Meer in Entertainment

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top