HomeNieuwsEntertainmentDeze cruciale kerstsongs mogen niet ontbreken in je playlist

Deze cruciale kerstsongs mogen niet ontbreken in je playlist

Meisje luistert muziek

Muziek kan een kerstfeest maken of kraken. Zet de juiste toon met enkele kerstklassiekers, breng je oma in vervoering met hits uit de oude tijd of werk die dronken nonkel subtiel de deur uit met ‘The end’ van The Doors. Met deze playlist speel je op safe, in elke situatie.

Ongemakkelijke stiltes

Je familie kan je niet kiezen. Vaak zie je elkaar maar één à twee keer per jaar, met wat pech is dat in bekaterde toestand. Geen pretje, zeker als je niet van smalltalk houdt. Gelukkig kan de juiste muziek de pijn verzachten. Begin met wat loungemuziek tijdens het apéritief: met wat geluk zijn de onderwerpen nog niet uitgeput en kan je volop doen alsof je blij bent om elkaar terug te zien. Wat verder op de avond kan je hedendaagse hits afwisselen met onbekende pareltjes, zo valt er altijd wel iets te zeggen. De kerstklassiekers bewaar je in deze situatie best tot op het einde, zodat je de avond sfeervol kan afsluiten.

Ruzie aan tafel

Op de meeste familiefeesten is drama nooit veraf. En of het nu gaat om een akkefietje of een aloude familievete, feit is dat je wil vermijden dat de gemoederen verhit geraken aan tafel. Hier is het een kwestie van in te spelen op jullie gezamenlijke verleden waar je wél warme herinneringen aan koestert. Denk: die ene hit die je vader op gitaar kent, het liedje dat je moeder opzette tijdens het tandenpoetsen, de eerste cd waar jij en je zusjes op gedanst hebben… De mogelijkheden zijn eindeloos!

Vervelende/verveelde kinderen

Verveelde kinderen zijn een echte plaag aan tafel. Jouw hoofdopdracht? De verveling vóór blijven! Het simpelste is wellicht om uit te pakken met laagdrempelig entertainment, zoals bijvoorbeeld de nieuwste K3-plaat. Het risico is wel dat je dan zelf aan het dansen moet, maar hé: alles voor de lieve vrede! Voor wie het standaard kinderrepertoire al vanbuiten kent, kunnen de meest recente hits uit de ultratop heil bieden.

Dronken familieleden

Iedereen heeft minstens één drankorgel in de familie. Dat kan resulteren in venijnige opmerkingen, langgerekte nostalgische mijmerbuien of gênante herinneringen die komen bovendrijven. Welke optie het ook wordt, écht leuk is het nooit. De beste manier om je dronken familieleden de mond te snoeren? Lichaamsbeweging! Draai wat kerstklassiekers bij wijze van opwarming en ga dan over tot licht verteerbare en vooral dansbare hitjes. Wedden dat je volgend jaar wél uitkijkt naar het familiefeest?

Mare Hotterbeekx

 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels