HomeNieuwsEntertainmentDardenne-broers hopen op nominatie voor European Film Awards

Dardenne-broers hopen op nominatie voor European Film Awards

Zaterdag worden in het Spaanse Sevilla de nominaties bekendgemaakt voor de European Film Awards (EFA). De Belgische film ‘Le Jeune Ahmed’ van Jean-Pierre en Luc Dardenne maakt deel uit van de 46 langspeelfilms die naar een nominatie dingen.

‘Le Jeune Ahmed’ gaat over de 13-jarige Ahmed die heen en weer geslingerd wordt tussen de absolute idealen van zijn imam en de verlokkingen van het leven. Ahmed is een jongen uit een gewoon allochtoon gezin die geradicaliseerd geraakt. De imam doet dienst als zijn mentor en zijn in Syrië omgekomen neef als idool. “De maatschappij, de school, de opvoeders, zijn moeder, kunnen inderdaad niets doen wanneer iemand geradicaliseerd is. Dat is wat onze film laat zien”, zei Luc Dardenne daarover op het Filmfestival van Cannes.

Stemming en jury

De afgelopen weken konden de meer dan 3.600 leden van de European Film Academy stemmen. Zij bepalen echter enkel de nominaties in de categorie Europese Film, Regisseur, Acteur, Actrice en Scenarist. Een achtkoppige jury zoekt dan weer de winnaars in de categorieën Europese D.O.P., Montage, Productie-ontwerp, Kostuumontwerp, Haar en Make-up, Muziek, Geluidsontwerp en Visual Effects.

‘Girl’ is dan weer genomineerd voor de EFA People’s Choice Award, de publieksprijs. Het speelfilmdebuut van Lukas Dhont won vorig jaar al de prijs voor Europese ontdekking op het filmfestival en werd toen genomineerd in de categorie beste film en beste acteur.

De 32ste European Film Awards met de presentatie van de winnaars zal plaatsvinden op 7 december in Berlijn.

Het bericht Dardenne-broers hopen op nominatie voor European Film Awards verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels