HomeNieuwsEntertainmentConchita Wurst wil opnieuw als man door het leven gaan

Conchita Wurst wil opnieuw als man door het leven gaan

Conchita Wurst stapt af van haar rol als dragqueen en wil opnieuw een man worden. Tom Neuwirth zoals hij echt heet, voelde zich naar eigen zeggen misbegrepen als vrouw. 

Sinds het Eurovisiesongfestival in 2014 heeft Conchita Wurst een hele transformatie ondergaan. Neuwirth loopt tegenwoordig rond met korter haar en van de make-up is amper nog iets te zien. Ook is zijn lichaam meer gespierd als enkele jaren geleden.

Drag-act

Voor de dragqueen is de verandering een gevolg van onbegrip. “Ik was gewoon een man in jurk en niks meer, maar leken de mensen niet te snappen”, aldus Wurst in een interview vorig jaar. “Ik voelde me noch man noch vrouw, ik was gewoon iets tussenin. In een interview met Bild maakt hij helemaal komaf met het personage Conchita Wurst. “Ik begon me ongemakkelijk te voelen wanneer ik aangesproken werd als vrouw”.

Metamorfose

De Oostenrijker kwam drie jaar geleden tot het besef dat hij zijn leven anders moest aanpakken. “Ik was altijd onderweg en ik voelde mij continu slecht. Daarna ben ik beginnen sporten. In het begin was het moeilijk, maar nu kan ik niet meer zonder.” Wat er met zijn artiestennaam gaat gebeuren, blijft voorlopig onduidelijk.”

Het bericht Conchita Wurst wil opnieuw als man door het leven gaan verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels