HomeNieuwsEntertainmentChristophe Deborsu werkt aan datingprogramma met Vlamingen en Walen

Christophe Deborsu werkt aan datingprogramma met Vlamingen en Walen

Politiek journalist Christophe Deborsu wil de Vlamingen en Walen dichter bij elkaar brengen met een nieuw datingprogramma. De presentator heeft een voorstel uitgewerkt dat hij binnenkort zal voorleggen aan RTL.

Kiezen Vlamingen en Walen hoe dan ook voor iemand van de eigen gemeenschap? Dat is de centrale vraag die Deborsu wil stellen in een nieuw datingprogramma waaraan mensen van beide landshelften zullen deelnemen. “Ik krijg heel vaak de opmerking dat het enkel de politici zijn die ons land willen splitsen”, verklaart de Namenaar. “Maar we kunnen de vraag over het voortbestaan van België niet overlaten aan de politiek alleen. We moeten ook daarbuiten kijken”, zegt de presentator die zelf getrouwd is met een Antwerpse. Deborsu heeft de plannen voor het programma volledig uitgewerkt en hoopt dat de bazen bij RTL snel het licht op groen zullen zetten.

Dubben

De journalist wil de opzet van zijn programma nog niet volledig uit de doeken doen. Wel vertelt hij dat elke deelnemer de keuze zal krijgen tussen twee Waalse of Vlaamse partners. Het is de bedoeling dat de kijker pas op het einde te zien krijgt wie Franstalig en wie Nederlandstalig is. De taalkwestie wil hij omzeilen door elke potiëntele partner te laten bijstaan door een tolk die de persoon in kwestie zal dubben. Deborsu hoopt dat ook Vlaamse zenders interesse tonen voor het programma. “Het is het ultieme sociale experiment om te zien of dit land kan blijven bestaan en of er nog Belgen zijn”, besluit Deborsu.

Het bericht Christophe Deborsu werkt aan datingprogramma met Vlamingen en Walen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels