HomeNieuwsEntertainmentChristoff in allerijl geopereerd aan lekkende hartklep

Christoff in allerijl geopereerd aan lekkende hartklep

Zanger Christoff De Bolle heeft deze week een operatie moeten ondergaan voor een lekkende hartklep. “Het was een levensbedreigende situatie, ik ben zo opgelucht dat het achter de rug is”, zei hij na de operatie aan VTM Nieuws. 

Volgens Vanermen was de operatie wel degelijk “dringend”. “Hij had een hartklep die heel erg lekte tussen de linkerkamer en de voorkamer van het hart”, zo verklaart hij in Het Laatste Nieuws. “Je moet zo’n hartklep zien als een parachute die opgespannen wordt bij elke hartslag. Als een koordje te lang geworden is, sluit die klep niet meer goed. Bij elke hartslag wordt bloed weggepompt, maar bij Christoff vloeide 30 procent terug in de verkeerde richting.”


 “Extreem moe”

“Ik voelde me al een tijdje extreem moe, maar ik dacht dat dat door mijn drukke agenda kwam”, vertelt hij vanop zijn ziekbed. “We hebben een bijzonder druk jaar achter de rug met KLUBBB3 (het trio dat hij vormt met Nederlander Jan Smit en Duitser Florian Silbereisen, red.), en ik heb samen met mijn zus Lindsay een hele reeks uitverkochte kerstconcerten gegeven in december.”

“Toen ik na de feestdagen ging sporten, werd ik plots onwel. Ze hebben me meteen naar de spoed gebracht. Cardioloog Pedro Brugada is een goeie vriend en toen die mijn dossier ingekeken had, sloeg hij meteen alarm. Ik had een lekkende hartklep en het was ernstig, zei hij. Ik moest zo snel mogelijk geopereerd worden. Het is niet even een operatie aan je knie, of je appendix die eruit moet. Ze gingen mijn hart stilleggen en overschakelen op een machine! Natuurlijk denk je dan aan de dood en aan de geliefden die je zou moeten achterlaten. Gelukkig had ik veel steun aan mijn verloofde Ritchie, en aan mijn geloof. Ik wist ook wel dat ik in goede handen was bij een wereldbefaamd team met heel veel ervaring.”

Het bericht Christoff in allerijl geopereerd aan lekkende hartklep verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels