HomeNieuwsEntertainmentCharmezanger Paul Severs (70) is overleden

Charmezanger Paul Severs (70) is overleden

De Vlaamse zanger Paul Severs is overleden. De stem achter ‘Zeg ‘ns Meisje’ lag al sinds 12 maart in het Erasmusziekenhuis in Anderlecht. Daar werd hij binnengebracht nadat hij tijdens een fietstochtje een zware hartaanval kreeg.

“Vandaag, dinsdag 9 april 2019, is mijn vader, grootvader van Eline en Maxim, broer van 6, eeuwige teamgenoot en enige liefde van mijn moeder, heengegaan. Na ongeveer 4 weken intense strijd heeft Halle/Huizingen, Vlaanderen maar ook België een immer sympathieke en nederige zanger verloren.” Met die woorden heeft Christophe Severs het overlijden van zijn vader Paul bekendgemaakt op Facebook. De Vlaamse zanger was 70 jaar oud.

Severs werd op 12 maart in kritieke toestand opgenomen in het Erasmusziekenhuis in Anderlecht. Hij had tijdens een fietstocht een zware hartaanval gekregen en werd in een kunstmatige coma gehouden. Daar kwam hij na enkele dagen uit, maar na een nieuwe hartaanval bleek dat hij aan zijn val ook hersenschade had overgehouden. Gisteren nog kwam zijn zoon Christophe met het nieuws dat de situatie van zijn vader uitzichtloos was.

‘Zeg ‘ns meisje’ en ‘Ik ben verliefd op jou’

Paul Severs brak in 1970 door met het nummer ‘Ik ben verliefd op jou’. Daarvan werden 120.000 exemplaren verkocht, meteen goed voor zijn grootste hit. Het nummer werd ook gecoverd in Engeland en Frankrijk en in 2009 opgenomen in de Eregalerij van de Vlaamse Muziek van Radio 2. In de jaren 80 verwaterde zijn carrière een beetje, maar in 1991 kwam hij weer boven water met de hit ‘Zeg ‘ns Meisje’, dat het ook in Wallonië goed deed. In 2015 vierde hij zijn 50-jarige loopbaan als artiest.

Het bericht Charmezanger Paul Severs (70) is overleden verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels