HomeNieuwsEntertainmentCardi B krijgt 750.000 dollar voor afgelast Vestiville-concert

Cardi B krijgt 750.000 dollar voor afgelast Vestiville-concert

Het geflopte Belgische festival Vestiville heeft de Amerikaanse hiphopster Cardi B 750.000 dollar betaald voor een optreden. Dat maakte ze zelf bekend via Instagram, die ze nadien verwijderde. De muzikant kreeg daar bovenop nog een vlucht met een privéjet. 

 

Cardi B pronkte bovenaan de affiche van Vestiville, het festival dat last minute werd geannuleerd wegens veiligheidsmankementen. De Amerikaanse popster zou een klein uur optreden op de Main Stage en zo de laatste festivaldag afsluiten. Voor het optreden van de Amerikaanse moest de organisatie van het geflopte Vestiville maar liefst 750.000 dollar, of zo’n 666.000 euro, betalen.

Geld niet waard

“Wees er maar zeker van dat dat hele bedrag op voorhand is betaald”, vertelt I Love Techno-bedenker en ondernemer Peter Decuypere aan Het Laatste Nieuws. “Héél vroeger kregen artiesten vooraf maar de helft betaald. De andere helft volgde dan na het optreden, soms handje contantje. Dat is al lang verleden tijd. Voordat je iemand als Cardi B op de affiche màg zetten, moet je de hele som betalen.”

Dat 750.000 dollar veel geld is, vindt Decuypere ook. “De optredens van hiphopartiesten duren vaak nog geen uur. Zangers playbacken en autotunen vaak grote delen van hun concert. Eigenlijk zijn ze dat grote geld niet waard.” De Amerikaanse popster mag trouwens het geld gewoon houden. “De afgelasting van het festival was niet de schuld van Cardi B. Zij mag de betaling dus gewoon houden”, besluit Decuypere.

Het bericht Cardi B krijgt 750.000 dollar voor afgelast Vestiville-concert verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels