HomeNieuwsEntertainmentBiopic ‘Back to Black’ over Amy Winehouse raakt in stroomversnelling: meer details...

Biopic ‘Back to Black’ over Amy Winehouse raakt in stroomversnelling: meer details bekend

Hollywood timmert al jaren aan een biopic over de overleden zangeres Amy Winehouse, maar nu lijkt ‘Back to Black’ er ook echt te komen. Productiestudio StudioCanal zou de film laten draaien, regisseur van dienst is Sam Taylor-Johnson, bekend van zijn werk voor Fifty Shades of Grey. Dat schrijft Deadline.

De film zou gaan over het leven en de muziek van Amy Winehouse, van haar beginjaren als jazz-zangeres in Londen tot de ster die ze uiteindelijk werd, en haar dood. De ‘Rehab’-zangeres leidde een turbulent leven. Ze leed onder meer aan een alcohol- en drugsverslaving, en worstelde met haar mentale gezondheid. In 2011 overleed ze op 27-jarige leeftijd aan een overdosis.

In ervaren handen

Eerder waren er al plannen om Winehouses levensverhaal te verfilmen met Noomi Rapace (‘The Girl with the Dragon Tattoo’) in de hoofdrol, maar dat project bereikte de finish line niet. Deze keer zou het anders gaan. Het script is al geschreven door de vrij onbekende Matt Greenhalgh, en de regie komt in handen van Taylor-Johsnon, die voor ‘Nowhere Boy’ ook al samenwerkte met Greenhalgh en de eerste Fifty Shades-film draaide. Alison Owen (‘Me before You’), Debra Hayward (‘Les Miserables’) en Tracey Seaward (‘Philomena’) zijn de producenten van dienst. Wie Winehouse zal vertolken is nog een raadsel: die zoektocht start binnenkort.

De film wordt gesteund door de Amy Winehouse Estate.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/biopic-back-black-over-amy-winehouse-raakt-stroomversnelling-meer-details-bekend

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels