HomeNieuwsEntertainmentBeruchte zoo uit ‘Tiger King’ sluit voorgoed de deuren

Beruchte zoo uit ‘Tiger King’ sluit voorgoed de deuren

Het wereldberoemde Greater Wynnewood Exotic Animal Park uit de Netflix-reeks ‘Tiger King’ is niet meer. Dat bevestigde eigenaar Jeff Lowe in een bericht op Facebook.

Het park werd bekend door de spraakmakende Netflix-serie Tiger King, waarin de toenmalige eigenaar van het park, Joe Exotic, gevolgd wordt. De kijker krijgt te zien hoe hij in een vete belandt met dierenrechtenactiviste Carole Baskin. De twee gaan uiteindelijk zo ver dat Exotic in de gevangenis belandt.

“Valse beschuldigingen”

Lowe, die de dierentuin van Joe Exotic overnam, schrijft op Facebook dat hij vrijwillig zijn licentie om het park te mogen runnen, heeft ingeleverd. Hij vond dat het Amerikaanse ministerie van Landbouw – op aandringen van dierenrechtenorganisatie PETA – valse beschuldigingen aan zijn adres maakte.

In mei bepaalde de rechter in Oklahoma al dat het park aan Carole Baskin, de rivaal van de vorige eigenaar en hoofdrolspeler van de Netflix-serie Joe Exotic, werd toegewezen. Exotic zelf zit een celstraf van 22 jaar uit voor het beramen van een moord op Baskin.

Bron: Metro Nederland

Het bericht Beruchte zoo uit ‘Tiger King’ sluit voorgoed de deuren verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels