HomeNieuwsEntertainmentBelgische zangeres plots samen met vrouw: “Ze is een hippe vogel”

Belgische zangeres plots samen met vrouw: “Ze is een hippe vogel”

De Brusselse zangeres Angèle heeft een relatie met een vrouw. Opmerkelijk, want voordien was ze enkel samen met mannen. “Niemand is 100% hetero of homo”, klinkt het.

Onlangs werd Angèle al kussend gespot met een vrouw, de Parijse YouTube-ster Marie Papillon. Volgens de Franse media was dat geen eenmalig feit en vormen de twee nu een koppel.

Hollywood-trend

Dat zag niemand aankomen, want tot dit voorjaar was de 24-jarige zangeres van onder meer ‘Tout Oublier’ en ‘Balance ton quoi’ nog samen met de Franse danser Léo Walk. “Angèle is een hippe vogel en wil dat ook in de liefde zijn. Ze volgt de Hollywood-trend. Daar zie je constant vrouwen, al dan niet tijdelijk, seksuele avontuurtjes met andere vrouwen beginnen. Denk aan Miley Cyrus, Kristen Stewart, Lily-Rose Depp of Bella Thorne”, luidt het in de Franse pers.

Niet ongewoon in artistieke milieu

Seksuologe Kaat Bollen (33) spreekt dat echter tegen. “Ik denk niet dat ze een ‘trend’ volgt. Het lijkt me absurd dat iemand voor een ander valt omdat dit hip is. Onderzoek heeft uitgewezen dat geen enkel mens 100% hetero of homo is. Waar we die gevoelens vroeger negeerden en hetero de maatschappelijke norm was, zien we nu dat mensen daar vrijer in zijn. Zeker in het artistieke milieu. Daar speelt gender veel minder een rol. Het idee dat mensen niet per se vallen op geslacht, maar verliefd worden op mensen, leeft veel meer in dat wereldje”, lezen we in TV Familie.

Meer vrouwen die experimenteren

Volgens Kaat experimenteren vrouwen wél vaker dan mannen op relationeel vlak. “Relaties met seksegenoten komen frequenter voor bij vrouwen dan bij mannen. Jonge mannen zullen minder snel toegeven aan dit soort gevoelens omdat er helaas nog steeds een groter taboe bestaat rond homoliefde. Als meisjes voor elkaar vallen, vinden we dat schattig of geil. Als twee mannen iets beginnen, wordt dat soms als ‘vies’ bestempeld. Spijtig én belachelijk, natuurlijk. Uiteindelijk is liefde ‘liefde’. We zouden mannenliefde even goed probleemloos moeten aanvaarden. Maar ik heb er vertrouwen in dat het wel goed komt op dat vlak, hoor”, besluit ze.

FOTO ONDER: Links: Angèle / Rechts: Marie Papillon

AFP / Loic Venance – Instagram / @marie_papillon_

Het bericht Belgische zangeres plots samen met vrouw: “Ze is een hippe vogel” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels