HomeNieuwsEntertainmentBekende Chinese actrice na drie maanden nog steeds spoorloos

Bekende Chinese actrice na drie maanden nog steeds spoorloos

De Chinese filmster Fan Bingbing was tot voor kort één van de meest populaire actrices in haar thuisland, maar vlak na haar verschijning op het Festival van Cannes is ze spoorloos verdwenen. Vermoedelijke belastingontduiking zou aan de basis liggen van de verdwijning. 

Fan Bingbing was in mei nog te gast op het filmfestival van Cannes om de spionagefilm 355 met Jessica Chastain, Penelope Cruz, Lupita Nyong’o en Marion Cotillard te promoten. Niet lang daarna werd de actrice beschuldigd van belastingfraude. Op 1 juli werd ze het laatst gespot tijdens een publiek optreden. Haar vele fans vragen zich dan ook af wat er met haar is gebeurd.

Dubbel contract 

Het was de bekende voormalige tv-presentator Cui Yongyuan die Bingbing voor het eerst beschuldigde van fraude. Volgens The New York Times zou de actrice voor haar aandeel in de film ‘Cellphone’ een yin-yang-contract getekend hebben. Hierbij werd er een officieel contract getekend van 1,3 miljoen euro en een geheim contract van 6,7 miljoen euro. Dat laatste zou ze nooit hebben aangegeven aan de Chinese fiscus. In China werd er eerder al een onderzoek ingesteld naar deze dubieuze betalingen. Het leidde tot een wet die verbiedt dat acteurs meer verdienen dan 70 procent van de voltallige cast of meer dan 40 procent van het totale budget.

Verlies van sponsors 

Tot een officiële aanklacht kwam het nooit, maar de gevolgen waren niet mals. Zo verloor ze verschillende filmrollen en ook lieten meerdere sponsors haar vallen. Het blijft nu speculeren wat er met haar is gebeurd sinds 1 juli. Volgens enkele bronnen zou ze gearresteerd zijn voor de fraude, maar ook voor corruptie en illegale leningen. Maar het is ook best mogelijk dat ze het land ontvlucht is en asiel zou willen aanvragen in Amerika.

Het bericht Bekende Chinese actrice na drie maanden nog steeds spoorloos verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels