HomeNieuwsEntertainmentBart De Pauw doorverwezen naar correctionele rechtbank

Bart De Pauw doorverwezen naar correctionele rechtbank

Televisiemaker Bart De Pauw wordt naar de correctionele rechtbank verwezen voor belaging en stalking met elektronische communicatiemiddelen. Dat heeft de raadkamer in Mechelen zonet beslist.

De Pauw bracht begin november 2017 zelf naar buiten dat de VRT de samenwerking met hem had stopgezet na klachten over grensoverschrijdend gedrag door verschillende vrouwen met wie hij had samengewerkt. Hij heeft sindsdien steeds volgehouden dat hij niets strafbaars deed en vroeg zelf om een proces. «Voor het eerst zal ik context kunnen geven bij al die aantijgingen. Ik zal mijn verantwoordelijkheid nemen als zou blijken dat ik ergens in de fout ben gegaan, maar ik zal mij tot het uiterste verweren waar er gelogen is of waar ik ten onrechte in een slecht daglicht ben gesteld», zei hij daarover.

Twee jaar cel

Het parket meende in zijn eindvordering dat er voldoende bezwarende elementen in het dossier staan om het dossier voor een correctionele rechtbank te brengen. De raadkamer besliste zopas om de vordering van het parket te volgen en de zaak door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Een kamer met drie rechters zal zich nu over het dossier buigen. Indien hij schuldig geacht wordt, riskeert De Pauw een maximumstraf van twee jaar cel.

Het bericht Bart De Pauw doorverwezen naar correctionele rechtbank verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels