HomeNieuwsEntertainmentBalthazar Boma wil punt zetten achter ‘FC. De Kampioenen’

Balthazar Boma wil punt zetten achter ‘FC. De Kampioenen’

Al 27 jaar kruipt Marijn Devalck in de huid van Balthazar Boma, de iconische worstendraaier uit ‘FC. De Kampioenen’. Maar de kans is groot dat daar binnenkort een einde aan komt.

Op 20 december komt de derde film ‘FC. De Kampioenen: Forever’ nog uit, maar daarna is het welletjes geweest voor de acteur. “Na de eerste lezing van de derde film kwam ik thuis met een tergend gevoel. Het gevoel dat ik er niet meer bijhoor”, bekent hij in Dag Allemaal. “Ik voel de behoefte niet meer om Boma te spelen. Ik heb ‘De Kampioenen’ altijd gerespecteerd, maar de goesting is weg.”

‘Van Vlees en Bloed’

Daarnaast heeft Devalck ook zijn twijfels bij de evoluties van het programma. Als het van hem afhing, had de stijl van de reeks meer op die van ‘Van Vlees en Bloed’ mogen lijken. “‘De Kampioenen’ moet niet altijd even serieus zijn, maar soms begint de reeks naar kindertheater te neigen. Dat kan toch niet de bedoeling zijn, vind ik hé. Maar bon, na 27 jaar en 7 regisseurs is het niet abnormaal dat ik vind dat we het stilaan gehad hebben. Zonder afbreuk te willen doen aan het feit dat wij televisiegeschiedenis hebben geschreven.”

De laatste prent rond de voetbalploeg is volgens de acteur dan ook de ideale manier om te eindigen in schoonheid. “Het is een mooie film geworden, echt waar. Jan Verheyen heeft dat schitterend gedaan.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels