HomeNieuwsEntertainmentAustralisch stadje viert eigen jubileum drie jaar te laat

Australisch stadje viert eigen jubileum drie jaar te laat

De plannen voor een groots feest om het 150-jarig bestaan van Charleville te vieren, zijn behoorlijk in het honderd gelopen. De historische vereniging misrekende zich drie jaar.

Het had het feest van de eeuw moeten worden voor de inwoners van Charleville in de Australische staat Queensland. Verschillende commissies waren al druk bezig de festiviteiten te plannen ter ere van de stichting van de stad in 1868. Na het doorspitten van de plaatselijke archieven bleek echter dat de eerste mensen zich al in 1865 in Charleville hadden gevestigd.

Teleurgesteld

De burgemeester van Charleville geeft aan erg teleurgesteld te zijn. “We hadden al zoveel in het stichtingsfeest geïnvesteerd. Toen we ontdekten dat we het verkeerde jaartal voor ogen hadden, was het budget al op. Het was een enorme schok voor ons allemaal, dat kan ik je wel vertellen”, vertelt Annie Liston aan de BBC. “We waren helemaal klaar voor het grote feest en dan klopt de datum niet.”

Volgens de burgemeester heerste er in het verleden wel vaker onduidelijkheid over de stichtingsdatum van de stad. Dat komt omdat een groot deel van het lokale archief tijdens een overstroming verloren is gegaan.

Alternatief

Inwoner Laurie Parker vertelde aan de Australische nieuwszender ABC dat de stad zich op ander zaken focuste, zoals het uitblijven van regen en de neerwaartse economie. “Maar we vinden het vieren van zulke bijzondere momenten ook erg belangrijk”, voegde ze eraan toe.

De stad die ongeveer 3.300 inwoners telt, heeft nu besloten een alternatief plan op te stellen. “We houden wel van een feestje. De feestcommissie zoekt nu uit in welke vorm”, aldus de burgemeester.

Fun Dancing GIF - Find & Share on GIPHY

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels