HomeNieuwsEntertainmentAlle Miss België-kandidates op een rijtje: wie heeft jouw voorkeur?

Alle Miss België-kandidates op een rijtje: wie heeft jouw voorkeur?

Zaterdag is het zover: dan wordt – naar jaarlijkse traditie – de knapste vrouw van het land verkozen. Een overzicht van de dertig finalistes.

Nog twee dagen mag Angeline Flor Pua het felbegeerde Miss België-kroontje dragen. Zaterdag vindt de grootste missverkiezing van het land immers voor de 90ste keer plaats in het Plopsa Theater in De Panne.

Antwerpen boven

Bij de laatste vier edities kwam de winnares telkens uit het Antwerpse: Angeline Flor Pua (2018), Lenty Frans (2016) en Annelies Törös (2015). De vraag is of dat dit jaar ook het geval zal zijn.

Van de dertig kandidates wonen er vijf in de provincie Antwerpen: Laura Oliveira Granja, Elena Castro Suarez, Jotti Verbruggen, Donna De Graef en Miss Antwerpen 2019, Aline Elsermans. Die laatste telt 25 lentes en werkt bij een evenementenbureau. Ze is erop gebrand om het kroontje mee naar huis te nemen. “Ik wil winnen, dat spreekt voor zich. Als je deelneemt, doe je er alles aan om te winnen”, vertelt de knappe brunette in L’Avenir.

De Limburgse eer wordt dit jaar verdedigd door twee Chloé’s: De 21-jarige Chloé Verbeeck komt uit Heusden-Zolder en studeert bedrijfsmanagement. Maar ook Chloé Reweghs, een 19-jarige apothekersassistente, zal haar uiterste best doen om de schoonheidswedstrijd te winnen.

Gepeste kandidate

Langs Franstalige kant zullen er dertien dames opdraven, onder wie de jongste kandidate van deze editie: Rama Diallo is nog maar 17 en zit nog in het middelbaar. Zij werd verkozen tot Miss Hainaut 2019. De 22-jarige Mélissa Ghysels zal de Brusselse kleuren verdedigen, terwijl Shelley Galindo Granados, finaliste van Top Model Europe 2016, Louvain-la-Neuve vertegenwoordigt.

Luik mag rekenen op vier jongedames: Julie Konings, Stéphanie Simon, Eléa Evrard en Miss Luik Célia Jans, een 19-jarige studente uit Milmort. Eerder vertelde ze dat ze vier jaar lang gepest werd op school: “Het begon op mijn dertiende. Ik werd gepest door zowel meisjes als jongens, vaak via sms”, vertelde ze in augustus aan RTL info.

Eindelijk een Franstalige winnares?

Bij de vijf laatste edities ging telkens een Nederlandstalige vrouw met het kroontje lopen. De laatste keer dat een Franstalige kandidate won, dateert van 2013, toen Miss Luik Noémie Happart aan het langste eind trok.

Hieronder kan je alvast stemmen op wie je voorkeur geniet.

Het bericht Alle Miss België-kandidates op een rijtje: wie heeft jouw voorkeur? verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels