HomeNieuwsEerste hulp bij liefdesverdriet

Eerste hulp bij liefdesverdriet

Jij hebt het misschien ook al eens meegemaakt: liefdesverdriet of ldvd. Je partner ziet geen toekomst met jou of heeft je bedrogen. Of misschien heb jij de knoop doorgehakt om niet langer een koppel te blijven. Wie de beslissing ook gemaakt heeft, een koppel dat uit elkaar gaat is nooit leuk. Er komt vaak ook heel wat verdriet bij kijken. Wij geven je enkele tips om om te gaan met dat verdriet.

Een gebroken hart kan je lijmen

Een breuk doet altijd pijn en je hebt tijd nodig om alles wat er gebeurd is te verwerken, maar uiteindelijk zal je opnieuw gelukkig worden. Acceptatie is een belangrijke stap in de verwerking van deze pijnlijke gebeurtenis. Er is een reden voor deze breuk en je moet aanvaarden dat een van beide partijen niet langer gelukkig was. Heb je het daar moeilijk mee en wil je – tot vervelens toe – contact blijven zoeken met je ex? Neem dan afstand, en dat mag je gerust letterlijk nemen. Boek een tripje naar een exotische bestemming met je beste vriend of vriendin om je hoofd leeg te maken. Als je de herinneringen aan je ex te pijnlijk vindt, kan je hem of haar ontvolgen op sociale media en foto’s van jullie samen verwijderen. Ondanks alles moet je ook dankbaar zijn voor de mooie tijd die jullie samen hadden en de bijzondere momenten die jullie deelden.  

Draag zorg voor jezelf

Wie liefdesverdriet heeft, heeft vaak nogal de neiging om zich te laten gaan. Emo-eten is daar een goed voorbeeld van. Je propt je vol met comfortfood zoals chocolade en chips om je beter te voelen, maar uiteraard is ongezond eten geen oplossing. Probeer een gezonde maaltijd te bereiden en je zal je al heel wat beter voelen. Daarna kan je misschien even gaan wandelen of misschien zelfs wat sporten? Van de frisse buitenlucht zal je snel opknappen en ook beweging is erg goed voor je mentale gezondheid. Door te masturberen zal je je ook beter voelen, omdat het gelukshormoon dopamine vrijkomt. Sextoys kunnen dus zeker een handje helpen om je terug happy te voelen. In het assortiment van Lovense zitten heel wat speeltjes die jou naar een hoogtepunt brengen.

Achter de wolken schijnt de zon

Heb je toch een dipje? Dan mag je gerust een potje huilen, want dat kan enorm opluchten. En pijnig jezelf niet met ‘wat als-vragen’ waarop je toch geen antwoord zult krijgen. Wat gebeurd is in het verleden, is gebeurd. De toekomst ligt voor je open en daar moet jij je op focussen. Tot slot is het belangrijk dat je leert loslaten. Het kan een tijdje duren, maar op een dag besef je dat deze relatiebreuk niet het einde van de wereld is. Je stelt je open voor een toekomst met iemand anders en realiseert je dat er ook nog andere vissen in de zee zwemmen. Ander en beter, nietwaar?

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels