Vind ons op

Zita

Hoe organiseer je een onvergetelijke familiedag in eigen tuin

Nieuws

Hoe organiseer je een onvergetelijke familiedag in eigen tuin

Weet je niet wat te doen op een zonovergoten zomerdag? Organiseer dan een onvergetelijke familiedag in eigen tuin. Plezier gegarandeerd! Samen met het hele gezin kan je allerlei activiteiten doen in je eigen tuin en de dag eindig je met een heerlijke barbecue.

Veel activiteiten: van zwemmen tot buitenspelen

Om een toffe familiedag te organiseren moet je eerst bepalen wat je allemaal wilt doen die dag. Het is belangrijk om voldoende activiteiten te voorzien in je tuin. Vergeet zeker en vast ook niet om voldoende afkoeling te voorzien met opzetzwembaden. Dit kan je heel eenvoudig combineren met allerlei waterspelletjes zoals spelen met waterballonnen of “oorlogje” voeren met waterpistolen. Je kinderen gaan door het dolle heen zijn.

Naast al het waterplezier kan je ook nog ander speelgoed voorzien zoals een boemerang, stoepkrijt en Kubb. Ook zijn Oud-Hollandse spelletjes een echte aanrader. Stippel een parcours uit en doe aan zaklopen of bliklopen.

Samen lekker smullen

Tussen al het spelen door is het ook belangrijk om voldoende te eten en te drinken. Voorzie daarom een lekkere verfrissing voor jezelf en je kinderen. En vergeet ook geen heerlijk vieruurtje 😉  Dit hoeft niet zoet te zijn, enkele gezonde hapjes zoals groentechips, hummus met wortels of watermeloen zal iedereen zeker opsmullen.

Nu je terug nieuwe energie hebt na het vieruurtje, is het tijd voor nog wat spelletjes. Zo is het super leuk om het ei lepel spel te spelen. Je kent het wel, met een ei in een lepel in je mond van de ene naar de andere kant lopen zonder het ei te breken. Een simpel, maar spannend spel.

Na al het spelen is het tijd om het vlees op de barbecue te zwieren. Kijk zeker en vast na of je alle nodige bbq spullen in huis hebt. Anders is het een ferme domper op de feestvreugde als je halsoverkop nog naar de winkel moet voor nieuwe kolen. Bereid heel de barbecue ook tijdig voor. Voorzie alle slaatjes en andere benodigdheden op voorhand, zodat je dag zelf alleen nog maar het vlees op de barbecue moet leggen.

Sluit af met gezellig samenzijn

Om de avond af te sluiten na de barbecue kan je nog gezellig met het hele gezin een gezelschapsspel spelen. Of ben je moe na de dag vol met spelletjes? Hou dan met het hele gezin een klassieke filmavond. De perfecte manier om op een rustige manier een onvergetelijke dag af te sluiten.

Ziezo, hopelijk helpen onze tips om je een toffe dag te geven met het hele gezin. Uiteraard hoef je niet alle spelletjes te doen die wij voorstelden, laat je eigen creativiteit gerust de vrije loop en geniet ervan!

Lees Verder
Advertisement
Dit vind je mss ook leuk...

Meer in Nieuws

To Top