HomeNieuwsBlack Friday komt eraan: hier vind je het antwoord op al je...

Black Friday komt eraan: hier vind je het antwoord op al je vragen

Eind november is het elk jaar opnieuw zover en trekken de Amerikanen massaal naar de winkels om Black Friday te vieren. Ook bij ons is deze hoogdag aan een opmars bezig. Het is een ideaal moment om flinke kortingen te claimen, zo net voor Sinterklaas en de eindejaarsfeesten. We beantwoorden alvast een aantal veelgestelde vragen, zodat je optimaal voorbereid bent.

Wanneer vindt Black Friday in 2021 plaats?

Black Friday vindt traditioneel plaats op de vrijdag na Thanksgiving Day. Dit is wanneer in de Verenigde Staten kalkoen op tafel verschijnt, met uitzondering van de gelukkige kalkoen die een presidentieel pardon ontvangt. Het is alvast goed om te weten dat Thanksgiving Day in 2021 plaatsvindt op donderdag 25 november. Black Friday vindt met andere woorden plaats op vrijdag 26 november 2021. Noteer het alvast in je agenda.

Welke winkels nemen deel aan Black Friday?

Momenteel is het nog even wachten en is het nog niet helemaal duidelijk welke winkels zullen deelnemen aan Black Friday, maar de vooruitzichten zijn alvast heel gunstig. Veel winkels hebben een slecht coronajaar en tegenvallende solden goed te maken en zullen maar al te graag hun omzet aanzwengelen. Eerste marktonderzoeken tonen bovendien aan dat Black Friday ook bij doelgroepen ouder dan 35 jaar begint door te breken, waardoor de potentiële afzetmarkt voor winkeliers alleen maar toeneemt.

Een aantal grote winkels hebben al aangegeven dat ze aan Black Friday zullen deelnemen. Volgens Black Friday Expert, in ons land het grootste kennis- en vergelijkingsplatform op het gebied van Black Friday, zouden ook topwinkels als bol.com, Vanden Borre en MediaMarkt opnieuw deelnemen aan Black Friday.

Doe ik altijd koopjes op Black Friday?

Volgens Test Aankoop is het zeker mogelijk om koopjes te doen. Op de website van Black Friday Expert zijn kortingen tot wel 80% terug te vinden. De grootste kortingen worden over het algemeen gegeven op elektrische tandenborstels, espressomachines en gps-systemen. Voor witgoed is het vaak beter om even te wachten. De nieuwe modellen komen meestal vanaf eind januari op de markt en dan worden de oude modellen extra voordelig verkocht.

De consumentenorganisatie Test Aankoop waarschuwt er wel voor dat je evengoed kan botsen op een toestel van middelmatige kwaliteit dat meer kan kosten dan in de andere periodes van het jaar. Daarom raadt de consumentenorganisatie aan om de promoties goed te vergelijken. Online kan dit bijvoorbeeld door middel van de Beste Prijs-plug-in van Test Aankoop.

Wat is het verschil tussen Black Friday en Cyber Monday?

Cyber Monday is de eerste maandag na Thanksgiving Day. Terwijl het traditioneel zo is dat consumenten op Black Friday in fysieke winkels kortingen krijgen, krijgen ze op Cyber Monday kortingen in webwinkels. In het buitenland is dit verschil soms heel duidelijk, maar in België niet. Op Black Friday worden er namelijk ook gewoon kortingen gegeven in webwinkels. Veel fysieke winkels kennen op hun beurt kortingen toe op Cyber Monday. Meer zelfs: meestal beperken de (web)winkels zich niet tot deze twee dagen, maar strekken de kortingen zich ook over het weekend uit. Soms duren ze zelfs een volledige week.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels