HomeNieuwsEen unieke vakantie in eigen land

Een unieke vakantie in eigen land

Hoewel veel Europese landen de grenzen weer hebben opengesteld voor vakantiegangers, kiezen veel mensen er dit jaar toch voor om thuis te blijven of vakantie te vieren in eigen land. Een goed moment om eens uit te zoeken wat er binnen de eigen landsgrenzen zoal te beleven is. Er zijn uiteraard ontzettend veel hotels en campings waar je terecht kunt. Maar wat als je nou toch eens iets anders wilt doen, iets bijzonders? Hieronder lees je waar je terecht kunt voor een bijzondere vakantie ervaring.

De boom in

Voor de natuurliefhebber en avonturier die zich graag weer even een kleine jongen of meisje wil voelen, is een boomhutvakantie bij Boomkamp in Damme een heel tof idee. Je overnacht hier op een paar meter hoogte, tussen de bomen en omringd door prachtige groene natuur met een adembenemend uitzicht op een klein kasteeltje, waar je ook nog kunt ontbijten na een nacht heerlijk slapen. De boomhut is geschikt voor twee personen en daarmee uitermate geschikt voor een romantisch uitje met zijn tweeën. Maar wil je toch graag een luiertas en baby mee naar boven nemen dan is dat mogelijk. Heb je oudere kinderen die dolgraag in een boomhut willen overnachten? Houd er dan rekening mee dat kinderen onder de twaalf jaar vergezeld moeten worden door een volwassene.

Lekker in je eigen bubbel

Midden in het groen van de Belgische Ardennen kun je heerlijk romantisch overnachten onder een sprankelende sterrenhemel. Kruip lekker samen in je eigen bubbel, een zogenaamde Sphair. Dit is een soort transparante opblaasbare luchtbel waardoor je het gevoel hebt onder de blote hemel te slapen, maar toch alle luxe van glamping ervaart.
Neem je Eastpak rugzak mee want er is in de omgeving genoeg te doen qua buitensportactiviteiten. Denk aan rotsklimmen, abseilen, ga lekker met een kajak het water op of ontdek de grotten van Han.

Het bourgondische boerenleven

In Ferme de Rochefort en Ardenne tussen de Ardennen en Luxemburg ligt een boerenglamping waar je kunt overnachten in een Boerenbed tent of nog luxer, een HeerenBoer Tent mét badkamer; perfect voor gezinnen. In deze tent ontbreekt het je aan niets; De volwassen kunnen heerlijk slapen in een groot tweepersoonsbed of een knusse bedstee en voor de kleintjes is er een gezellige stapelbedstee waar ze zich met hun zebra rugzak vol knuffels fijn kunnen terugtrekken voor een dutje. Ga heerlijk back to basic met een houtkachel om op te koken en een koelkist om je drinken in te bewaren. Geniet van alle glamping luxe en van het bourgondische boerenleven. Zo kun je vlees van de eigen boerenslagerij bestellen voor een barbecue met lekkere Belgische specialiteiten.

 

 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels