HomeNieuwsZo overleeft jouw relatie de zomervakantie

Zo overleeft jouw relatie de zomervakantie

Je leeft er al weken naartoe, hebt al enorme voorpret gehad bij het uitzoeken en het boeken en dan is het eindelijk zover. Vakantie! Heerlijk genieten van elkaars gezelschap, lekker samen ontspannen en romantisch vakantie vieren. In werkelijkheid blijkt een vakantie samen echter nog best een hele uitdaging te zijn, als we de statistieken mogen geloven. Elk jaar ontstaat er namelijk een flinke piek in het aantal echtscheidingsaanvragen zo vlak na de zomermaanden. Lees, voordat je je tassen pakt, hieronder hoe je ervoor zorgt dat jouw relatie daar niet bij hoort.

De ultieme relatietest

Het staat er natuurlijk niet bij geschreven, maar de kans is groot dat de meeste gestrande relaties uit de statistieken die stelletjes waren die voor het eerst met elkaar op vakantie gingen. Ze noemen het niet voor niets de ultieme relatietest. Plotseling zit je 24 uur per dag op elkaars lip en leer je elkaar in sneltreinvaart kennen. Inclusief de minder leuke kanten. Stapt hij nou weer met vieze zweetsokken de slaapzak in? Heeft zij echt een uur nodig om make-up te doen? Ineens kom je erachter dat jullie totaal verschillende ideeën hebben over wat de ultieme vakantie is; wil hij het liefst de hele dag met zijn anti diefstal rugzak cultuur snuiven in oude dorpjes terwijl jij eigenlijk alleen maar op het strand wil luieren.
Daarom is het slim om van tevoren met elkaar te bespreken welke verwachtingen jullie hebben, van de vakantie, en van elkaar tijdens de vakantie. Op die manier kun je teleurstellingen voorkomen. Ook goed om te onthouden; je mag ook best even wat tijd voor jezelf nemen als je daar behoefte aan hebt. Ga een stuk wandelen, trek je even terug met een boek of bel even met een vriend(in) of je moeder. Het is niet verplicht om continu bij elkaar te zitten.

Nu MOETEN we ontspannen

Hoewel vakantie vieren vooral ontspannend zou moeten zijn, is dit in de praktijk toch vaak anders. Zo sta je de ene dag nog in de file op weg naar een drukke baan, terwijl je ondertussen probeert te bedenken hoe je die andere honderd ballen ook nog in de lucht moet houden, en verwacht je de dag erna als je vakantie begonnen is van jezelf dat je direct helemaal zen bent. Helaas werkt het vaak niet zo. Dat begint al met de stress van alles inpakken, op tijd vertrekken, niks vergeten en alle andere regeldingen omtrent op vakantie gaan. Ruzie tijdens het opzetten van de tent, gillende kinderen op de achterbank. Je zit allebei ook tijdens de vakantie aan je mobiel vastgeplakt. Het kan best lastig zijn om in de vakantiemodus te komen.
Probeer een beetje te relativeren en te genieten van de kleine dingetjes. Samen buiten voor de tent een vers bakje koffiedrinken, hand in hand over het strand lopen. Door niet te moeilijk te doen over allerlei randzaken is de kans groter dat je het samen ook veel leuker hebt.

Elkaar weer leren kennen

In de hectiek van het dagelijks leven verliezen we elkaar soms uit het oog of leven we een beetje langs elkaar heen. Dat doet een relatie geen goed, en je komt er vaak pas achter als je even tot stilstand komt, tijdens de vakantie bijvoorbeeld. Ineens kom je erachter dat je niet meer weet hoe je met elkaar moet praten. Of heb je het gevoel dat je elkaar niks meer te vertellen hebt. Dat is echter helemaal geen reden om de stekker uit je relatie te trekken. Maar juist een goed moment om elkaar opnieuw te leren kennen. Ga eens echt met elkaar in gesprek om erachter te komen wat de ander nu bezighoudt. Gooi je handtas dames aan de kant en ga met hem mee hiken door de jungle als je hem daar een plezier mee doet, of organiseer voor haar en jezelf een duo-massage om samen heerlijk te ontspannen. Kortom, doe allebei een beetje moeite voor elkaar, neem de tijd om te investeren in je relatie en dan kun je gezellig samen thuiskomen.

 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels