HomeNieuwsWedden op voetbal na de coronastop

Wedden op voetbal na de coronastop

Na het maanden zonder sportwedstrijden te hebben moeten doen, is ondertussen al een aantal sporttoernooien hervat. Dit is niet alleen goed nieuws voor alle sportfans, maar ook heel goed nieuws voor de wedders! Heb je zin om weer eens een spannende weddenschap te plaatsen op een mooie voetbalwedstrijd? Houd er dan rekening mee dat de voetbalwedstrijden anders worden gespeeld dan voor de ‘coronastop’.

Spelen zonder publiek

Voetbalwedstrijden moeten op dit moment nog worden gespeeld zonder publiek. Heeft dit invloed op de resultaten? Normaliter heeft de thuisploeg veel steun aan het publiek, die hen door de moeilijke perioden heen kan slepen. Heeft een voetbalploeg nog steeds een voordeel van thuis spelen, nu er geen supporters bij mogen zijn?

Voordeel voor thuisploeg

Naast het publiek, zijn er ook een aantal andere factoren waardoor een ploeg voordeel heeft van thuis spelen, ten opzichte van de tegenpartij;

  • de tegenpartij kan vermoeid zijn door het reizen
  • de thuisploeg is bekend met de lokale omstandigheden
  • scheidsrechters fluiten vaker in het voordeel van de thuisploeg
  • er is een psychologisch effect; thuisploegen denken vaak dat ze een voordeel hebben door thuis te spelen

Het kan natuurlijk zijn dat er een wedstrijd wordt gespeeld tussen twee ploegen die een stadion delen. Dan is er geen thuisploeg voordeel meer voor beide partijen, dus weeg alle factoren goed tegen elkaar af voordat je een weddenschap maakt.

Odds van de bookmaker

Zonder publiek spelen heeft dus zeker effect op de uitslag, maar door de overige factoren is er nog steeds een voordeel voor de thuisploeg. Houd hier dus rekening mee wanneer je de odds bekijkt van de verschillende bookmakers. Sommige bookmakers zullen hun odds zwaar hebben aangepast doordat de wedstrijden zonder publiek worden gespeeld en hierdoor zou er dus soms een goede winst gepakt kunnen worden. Vergeet niet de odds van verschillende bookmakers te vergelijken, om de beste weddenschap met de meeste value te maken.

 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels