HomeNieuwsDeze gekke objecten wisselden vorig jaar van eigenaar

Deze gekke objecten wisselden vorig jaar van eigenaar

Er zijn heel wat spullen die je tweedehands kan kopen. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een vierwieler kan je met een gerust hart een tweedehands wagen kopen. Ongewoon is het niet, want door het mondiale chiptekort boomt de tweedehandsautomarkt als nooit tevoren. Met platforms als Vinted is ook tweedehandskleding steeds binnen handbereik, terwijl refurbished smartphones al langer goed scoren. Vorig jaar zijn er echter ook een aantal minder gewone spullen van eigenaar verwisseld. We willen je ze niet onthouden.

Cabriolet-versie van de befaamde Renault 5 en een Porsche van een Koeweitse sjeik

In 2021 zijn er heel veel tweedehands wagens verkocht. Een gek object is dat natuurlijk niet, hoewel er toch een aantal modellen zijn die enigszins bijzonder zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval voor de Renault 5 Cabriolet. Aan de Renault 5, de Franse “Supercar” die ooit de steden domineerde, is er op zich niet veel bijzonders. Aan de Cabriolet-versie wel. Van deze auto, waarvan het koetswerk afkomstig is van het intussen failliete Belgische bedrijf Ernst Berg Systems, werden er slechts 1400 gemaakt. Voor hoeveel het model van de hand is gegaan, weten we niet. Maar met slechts 112.900 kilometer op de teller zal de nieuwe eigenaar er wellicht nog veel plezier aan beleven. Te gek!

Nog gekker maakte men het in Canada. Daar werd vorig jaar een Porsche 911 Turbo S verkocht waarvan het interieur afkomstig lijkt uit de McDonald’s. En nee, dat is niet overdreven. Kleuren als geel en oranje domineren het interieur. Het flashy dashboard doet zo’n pijn aan de ogen dat je wel aandacht moet hebben voor het verkeer. Een opsteker is de radio die in het zwart komt. Die hadden ze blijkbaar niet in een gekke kleur. De auto werd gemaakt op vraag van sjeik Nasser Muhammad Al Ahmad Al Sabah, de huidige minister-president van Koeweit. Over smaak valt niet te twisten?

Gebruikte make-up

Een van de gekke dingen die je tegenwoordig tweedehands kunt kopen, is make-up. Onder meer de webshop Glambot verkoopt al langer tweedehandsmake-up. Dat een lippenstift eerder al de lippen van een ander in de verf zette, maakt duidelijk niet uit. Het bedrijf ontsmet de afdankertjes en verkoopt het aan spotprijzen. Dit ontsmetten gebeurt eenvoudigweg door het oude product weg te snijden of door middel van een alcohol. Geheel nieuw is het concept niet. De Japanse webshop Mercari doet het al langer.

Een slapende reus

Wie voor dit millennium in De Panne is geweest, kan zich allicht het Meli Park nog herinneren. Toen lag De Reus daar in het sprookjesbos te dutten. In 1999 werd het park aan Studio 100 verkocht, dat De Reus aan de deur zette. Vervolgens redde een restaurant de slapende reus van het stort. Toen het restaurant werd verkocht, had de nieuwe eigenaar geen interesse in De Reus. Na meer dan twee decennia besloot Studio 100 daarop dat het tijd was. Tijd om de slapende reus terug naar het park te halen!

De eerste Wikipediapagina

Het jaar 2021 is het jaar dat de NFT-markt helemaal uit zijn voegen barstte. Een NFT of een non-fungible token is een ondeelbare munt die wordt gekoppeld aan een virtueel goed. Het toont aan dat je de eigenaar bent van iets dat zich op het internet bevindt. De meest bijzondere NFT die vorig jaar werd verkocht, is misschien wel de eerste pagina van Wikipedia. De verkoop van deze pagina bracht tijdens een veiling zo’n 750.000 dollar op.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels