HomeNieuwsDraadloos opladen en laadstations de trends van dit moment

Draadloos opladen en laadstations de trends van dit moment

Veel mensen hebben een hekel aan het grote aantal snoeren rond de bank, op hun bureau en bijvoorbeeld naast het bed. Je ontkomt er tegenwoordig haast niet aan, daar vrijwel iedereen een mobiele telefoon, tablet en bijvoorbeeld slim horloge heeft. Apparaten die dagelijks of eens per twee à drie dagen moeten worden opgeladen. Overweeg je de aankoop van een nieuwe iPhone oplader, dan loont het om te kijken naar de mogelijkheid om deze draadloos op te laden. Het is een van de trends van dit moment! Overigens wordt draadloos opladen niet alleen aangeboden voor de iPhone. Ook verschillende telefoons van Samsung ondersteunen deze technologie.

Voordelen van draadloos opladen mobiele telefoon

Het voornaamste voordeel van het draadloos opladen van je elektronica zit in het feit, dat je de kabels rond je bureau of bed makkelijker weg kunt werken. De oplader is een vaak stijlvol vormgegeven rond object, welke je op een nachtkastje of op de hoek van het bureau legt. Je kunt verschillende apparaten met deze oplader opladen. Zo hoef je niet langer meerdere draden rond je bed te laten lopen. Vanzelfsprekend moet de mobiele apparatuur de technologie achter draadloos opladen ondersteunen. Er zijn verschillende producenten van deze draadloze opladers voor mobiele telefoons en tablets. Ze worden aangeboden voor een paar tientjes.

Oplaadstation als alternatief voor meerdere toestellen

Hoewel je meerdere apparaten met de draadloze op kunt laden, is het niet mogelijk dit op hetzelfde moment te doen. Hier zijn de opladers over het algemeen niet groot genoeg voor. Een alternatief om snel meerdere toestellen op te kunnen laden is het gebruik van een laadstation. Zo’n laadstation biedt plek aan zes of acht apparaten, welke je in de vakjes aan de bovenzijde van het laadstation plaatst. Let op, een laadstation laat de apparatuur niet draadloos op. Onder ieder vakje van de oplader zit een USB-poort, waaraan je de toestellen kun verbinden. Het laadstation werk je mooi weg in een nachtkastje of bijvoorbeeld aan rand van het bureau.

Smartphone speelt steeds grotere rol in ons leven

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de smartphone een steeds grotere rol speelt in ons leven. Zo neemt vier op de tien bezitters van een smartphone deze mee naar het toilet. Iets meer mensen, circa vijf op de tien, neemt het toestel mee naar bed. Het kan leiden tot discussies met partners, daar de aandacht snel wordt afgeleid door het toestel. Niet alleen slecht voor de relatie, maar ook voor je slaap. Het duurt langer voordat je in slaap valt, met de telefoon naast je. De verleiding is groot om snel het laatste nieuws of de laatste updates op sociale kanalen te bekijken.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels