Vind ons op

Zita

Zo wordt online winkelen een pak goedkoper

Nieuws

Zo wordt online winkelen een pak goedkoper

Online shoppen is de laatste jaren erg populair geworden. Heel veel mensen raadplegen het internet om er hun online aankopen te doen. Deze aankopen gaan van kleding of elektronica tot alledaagse artikelen zoals bijvoorbeeld voeding of huishoudartikelen. De reden waarom mensen steeds vaker het internet gebruiken om er aankopen te doen, heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat ze meer en meer de voordelen beginnen in te zien wanneer je online gaat winkelen. Zo win je er bijvoorbeeld niet alleen veel tijd mee, maar in de meeste gevallen is het vaak ook gewoon goedkoper wanneer je jouw aankopen online gaat doen. Wij zochten alvast enkele handige tips waardoor online winkelen nog goedkoper kan.

Prijzen vergelijken = besparen

Wanneer je online gaat winkelen dan kan het echt wel de moeite waard zijn om even de tijd te nemen om de verschillende prijzen van een artikel of product te gaan vergelijken. Via de verschillende zoekmachines zoals Google kan je in enkele muisklikken de verschillende prijzen voor éénzelfde item terugvinden en met elkaar gaan vergelijken. Op die manier kan je dus meteen zien in welke webshop jij jouw favoriet artikel aan de beste prijs kan kopen en shop je dus aan de goedkoopste prijs.

Vermijd extra verzendkosten

Online shoppen betekent natuurlijk dat de bestelde goederen moeten opgestuurd worden. Hiervoor vragen heel veel webshops een bijkomende verzendkost waardoor je dan net iets meer geld moet betalen dan de prijs voor jouw artikelen die vermeld staat op de website. Maar handig om te weten is dat veel webshops de extra verzendkost laten vallen als je een bestelling plaatst met een minimum orderbedrag. Probeer dus steeds de extra bezorgkosten te vermijden en jouw bestelling gratis te laten verzenden om zo goedkoop mogelijk online te winkelen.

Gebruik online kortingscodes

Een van de voordelen van online shoppen is dat er vaak extra kortingen zijn. Deze kortingen worden door webshops gegeven om zo hun klanten te belonen of om nieuwe klanten aan te trekken. De kortingscodes zijn meestal verbonden aan bepaalde voorwaarden en geven jou als klant een korting in de vorm van een vast bedrag of een vast percentage. Online zijn er heel veel kortingscodes te vinden, op deze website van Knack vind je bijvoorbeeld een handig overzicht van alle actuele kortingen en aanbiedingen van heel veel webshops.

Hou rekening met retourkosten

Wanneer je een artikel besteld hebt, dan kan het natuurlijk altijd zijn dat je er bijvoorbeeld niet tevreden over bent of dat je per ongeluk de verkeerde maat hebt gekocht. Niet getreurd want bij bijna alle webshops kan je jouw goederen snel en eenvoudig retourneren. Wel check je best op voorhand eens of de webshop extra retourkosten aanrekent om jouw bestelling terug te sturen. Indien dit het geval is, kan je op zoek gaan naar een andere webshop waarbij de retour gratis is.

Lees Verder
Advertisement
Dit vind je mss ook leuk...

Meer in Nieuws

To Top