HomeNieuwsBizarZuid-Afrikaanse pad overleeft helse reis tot in Duitse zoo

Zuid-Afrikaanse pad overleeft helse reis tot in Duitse zoo

Het klinkt als het scenario van een leuke animatiefilm, maar een pad uit Zuid-Afrika is per ongeluk helemaal tot in Duitsland gereisd. Het is opmerkelijk dat hij het avontuur heeft overleefd, want hij kwam onderweg in enkele gevaarlijke situaties terecht. 

De pad, die nu Simba heet, startte zijn gevaarlijke reis in Zuid-Afrika toen hij besloot een kijkje te nemen in de wandelschoen van een Duitse toeriste. Hij ging zo mee het vliegtuig op, waar de verstekeling onopgemerkt mee kon vliegen tot in Schiphol om dan door te reizen naar Düsseldorf.

Wasmachine en kat

Alsof dat nog niet genoeg was, belandde het arme schepsel samen met de rest van de kleren in de wasmachine. Eenmaal proper ontsnapte Simba op het nippertje van de hongerige huiskat. De Duitse toeriste kon de pad net op tijd redden en besloot hem naar Aquazoo te brengen.

Simba zit ondertussen al geruime tijd in quarantaine, maar stelt het volgens de Duitse dierentuin goed. “We kunnen amper geloven dat het dier alles ongeschonden doorstaan heeft”, zegt Aquazoo aan de Duitse media. Omdat het beestje niet echt zeldzaam is, zal het niet te zien voor het publiek. “Maar we zullen wel goed voor onze kleine ster blijven zorgen.”

Het bericht Zuid-Afrikaanse pad overleeft helse reis tot in Duitse zoo verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels