HomeNieuwsBizarZeven zwangere vrouwen ontsnappen uit ’babyfabriek’ in Nigeria

Zeven zwangere vrouwen ontsnappen uit ’babyfabriek’ in Nigeria

De politie in Lagos, de grootste stad van Nigeria, heeft bekendgemaakt dat ze een nieuwe illegale kraamkliniek heeft ontdekt waar vrouwen zwanger werden gemaakt en gedwongen werden om na de geboorte hun baby’s te verkopen.

De autoriteiten ontdekten de ’babyfabriek’ in het district Isolo nadat agenten zeven zwangere vrouwen en meisjes hadden gevonden die waren ontsnapt.

Nog meer ‘fabrieken’

De bekendmaking komt slechts enkele dagen nadat de politie naar verluidt 19 zwangere vrouwen redde uit soortgelijke omstandigheden in een ander deel van de stad.

«We hadden informatie gekregen over zeven zwangere vrouwen die bij een bushalte stonden te wachten en onze agenten gingen ze daar ophalen», zei Bala Elkana, woordvoerder van de politie van Lagos. «Toen ze ondervraagd werden, vertelden ze dat ze deel uitmaakten van een groep van 20 vrouwen die zwanger waren gemaakt en dat ze  allemaal waren ontsnapt.»

«Slechts zeven van hen, tussen 13 en 27 jaar oud, werden gevonden. De 13 anderen vluchtten waarschijnlijk ergens anders heen», aldus Elkana.

De politie van Lagos redde maandag nog 19 zwangere vrouwen tussen 15 en 28 jaar oud uit een gelijkaardige ’babyfabriek’. Volgens de autoriteiten werden de kinderen verkocht voor 300.000 nairas (760 euro) voor meisjes en 500.000 (1.265 euro) voor jongens.

Mensenhandel

Mensenhandel, waaronder de verkoop van kinderen, is volgens de Verenigde Naties de derde meest voorkomende misdaad in Nigeria, naast fraude en drugshandel.

Het bericht Zeven zwangere vrouwen ontsnappen uit ’babyfabriek’ in Nigeria verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels