HomeNieuwsBizarWUT. Tiener vangt enge vis met ‘mensachtige’ tanden (video)

WUT. Tiener vangt enge vis met ‘mensachtige’ tanden (video)

Janna Clinton zat onlangs op haar veranda te kijken naar haar zoon Charlie, 11 jaar, die aan het vissen was in de vijver achter hun huis in het Amerikaanse Oklahoma City, toen de tiener plotseling begon te roepen.

«Hij schreeuwde: ‘Oh mijn God, mam! Oh mijn God!’» vertelde Clinton aan NPR. «Ik dacht eerlijk gezegd dat hij gewoon dramatisch deed», voegde ze eraan toe. Toen ze de vreemde vangst van Charlie van naderbij bekeek, moest ze even slikken. Charlie had een pacu gevangen, een Zuid-Amerikaanse zoetwatervis en neef van de piranha. De soort is gewapend met een batterij angstaanjagende tanden.

De Clintons plaatsten een foto van de ongewone vis op de Facebookpagina van hun buurt en namen contact op met een natuurbeheerder. Maar voordat ze meer wisten over de herkomst, lieten ze de pacu weer los in het water. «Het is een ‘catch and release’-vijver», aldus Clinton. «We hebben de vis helaas weer vrijgelaten omdat we op dat moment niet beter wisten.»

Invasieve soort

Mensen die de vis achteraf identificeerden, zeiden dat de soort invasief is. De vis was dus beter niet opnieuw vrijgelaten in de vrije natuur. «We hebben een fout gemaakt», gaf Clinton toe.

Wildbeheerders denken dat de vis een huisdier was dat te groot werd voor z’n aquarium en in het wild werd vrijgelaten. «Deze vissen zijn over het algemeen ongevaarlijk voor de mens, maar de praktijk van het dumpen van ongewenste huisdieren in waterwegen kan ongelooflijk schadelijk zijn voor inheemse wilde dieren», zei de Wildlife Agency op Facebook. Het agentschap waarschuwde dat pacu’s 3,5 meter lang en 88 kilo zwaar kunnen worden.

‘De balsnijder’

Naast zijn griezelige uiterlijk heeft de pacu ook een verontrustende bijnaam: ‘de balsnijder’, verwijzend naar zijn gewoonte om mannelijke testikels aan te vallen.

De roodbuikvacu en verwante soorten zijn afhankelijk van noten en zaden van fruitbomen en planten als belangrijkste voedselbron. Maar eigenlijk eten de vissen alles; het zijn omnivoren.



Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/wtf/wut-tiener-vangt-enge-vis-met-mensachtige-tanden-video

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels