HomeNieuwsBizarWOW. Man redt puppy uit greep van alligator (video)

WOW. Man redt puppy uit greep van alligator (video)

Een 74-jarige man uit het Amerikaanse Florida heeft met gevaar voor eigen leven zijn hondje uit de klauwen van een alligator gered. Na een bezoekje aan de dierenarts mocht de puppy weer naar huis. 

De alligator in kwestie had zijn kaken al wijd gesperd en het hondje (een puppy van drie maanden oud) al in z’n bek, toen de man ingreep. De 74-jarige Amerikaan, Richard Wilbanks, twijfelde geen moment en dook het water in. Na een worsteling met de alligator, wrikte hij de kaken open en kon hij zijn puppy Gunner bevrijden.

Sigaar

Het voorval, dat is vastgelegd op een bewakingscamera, gaat viral op social media. De video, die door een Amerikaanse journalist is gepost, is al bijna 10 miljoen keer bekeken. Mensen spreken hun bewondering uit voor de Amerikaan, maar hebben het ook over zijn sigaar, die hij tijdens het gehele voorval netjes tussen z’n lippen houdt.

Puppy maakt het goed

“We waren aan het wandelen”, vertelt Wilbanks aan CNN. “De alligator kwam uit het water geschoten als een raket. Ik had nooit gedacht dat een alligator zo snel kon zijn. Het ging zo verschrikkelijk snel.” Toch kickt er instinct in. “Ik sprong automatisch gelijk het water in.” De alligator vasthouden was niet zo moeilijk, maar het open krijgen van de kaken zeker wel, vertelt de man.

Nadat het uiteindelijke lukt, kan zijn hondje de kant op vluchten. Wilbanks blijft overigens niet ongeschonden: zijn handen hebben flink wat tandafdrukken en hij heeft een tetanusprik gehaald bij de dokter. Met puppy Gunner gaat het relatief goed: hij had een tandafdruk in zijn buik en maakt het goed na een tripje naar de dierenarts.

Het bericht WOW. Man redt puppy uit greep van alligator (video) verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels