Vind ons op

Zita

WOW. Influencer verdient maandelijks 4.500 dollar met video’s over…eendjes (video)

Bizar

WOW. Influencer verdient maandelijks 4.500 dollar met video’s over…eendjes (video)

Dierenfilmpjes hebben het al vanaf dag één van het internet goed gedaan. Honden die trucjes doen, katten die in kleine dozen gaan zitten of een koe die haar behoefte doet: banaal, schattig of hilarisch, het maakt niet uit wat het is. Het internet smult ervan. Maar het is ook een businessmodel. Een Amerikaanse influencer onthulde in de New York Post dat ze maandelijks 4.500 dollar verdient met haar socialemedia-account ‘Dunking Ducks’ over het dagelijkse leven van een eend.

Het account is zo eenvoudig zoals het klinkt. Krissy Ellis is twintig en gaat dagelijks op avontuur met haar eend ‘Munchkin’. Ze bezoekt een pretpark met Munchkin, geeft hem aardbeiwater, zet hoedjes op zijn hoofd of steekt hem in bad. Honderden views, 66 miljoen likes en 2.7 miljoen volgers op TikTok verder, kan ze nu leven door dagelijks filmpjes te maken met Munchkin.

«Munchkin is een schatje, maar ook een klein beetje een diva», zegt Ellis aan New York Post. Ze voegt eraan toe dat Munchkin ervan houdt om gefilmd te worden en dat hij meteen begint te poseren als ze de camera bovenhaalt.

In 1 uur evenveel verdiend als 40 uren in de supermarkt

De fotogenieke eend en zijn baasje kunnen zichzelf onderhouden dankzij de content die ze op TikTok en Instagram plaatsen. Samen verdienen ze minstens 4.500 dollar per maand. Het grootste deel daarvan komt van TikTok’s «Creator Fund», een fonds dat gebruikers betaalt die in de laatste dertig dagen minstens 100.000 authentieke views verworven.

Maar daarnaast zorgt ook de samenwerking met merken voor inkomsten: «Uiteindelijk begonnen merken mij te contacteren. Bij mijn eerste deal met een merk heb ik onderhandeld. Ik verdiende toen meer geld met een halfuur de content te maken en te posten dan met veertig uren te werken in een supermarkt.»

@dunkin.ducks

Munchkin loved her first trip to @knoebelsofficial !! #dunkinducks #petfriendly #knoebels #amusementpark #pennsylvania

♬ The Carousel Waltz – Carousel Memories – The Band Organ At Seabreeze Park On Lake Ont

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/wow-influencer-verdient-maandelijks-4500-dollar-met-videos-overeendjes-video

Meer in Bizar

To Top