Vind ons op

Zita

WOW. Dit gebeurt er met je goudvis wanneer je die vrijlaat: «Worden groter dan je denkt» (foto’s)

Bizar

WOW. Dit gebeurt er met je goudvis wanneer je die vrijlaat: «Worden groter dan je denkt» (foto’s)

Een goudvis is een aandoenlijk huisdier dat in vele huiskamers in een kom rondzwemt. Maar eigenlijk horen ze daar niet thuis. Dat een goudvis eigenlijk veel meer plek nodig heeft, bewijzen de foto’s van de «monsterlijke» vrijgelaten goudvissen in Burnsville, Amerika.

Een goudvis lijkt hét perfecte huisdier: leuk om naar te kijken, maakt je meubels niet kapot en plast niet op de vloer. Koop een kom, doe de goudvis erin, en klaar. Maar eigenlijk is dat geen goed idee. Niet alleen zijn goudvissen sociale dieren en hebben ze behoefte aan minstens een speelkameraadje, ook hebben ze veel meer ruimte nodig dan gewoonlijk gedacht. Waarom, dat bewijzen onderstaande foto’s van goudvissen die werden vrijgelaten in Burnsville, in de Amerikaanse staat Minneapolis.


Geen uitzondering

Het is even schrikken in vergelijking met je schattige blubje op de kast, maar deze exemplaren zijn wel degelijke normale goudvissen – geen monsters of mutanten. Een goudvis kan in de juiste omstandigheden tot wel 40 centimeter lang worden. In een klein aquarium blijven ze langs de buitenkant klein, maar gruwelijk genoeg blijven hun ingewanden wel groeien. Je vissen vrijlaten in de natuur, zoals ook enkele Amerikanen deden, klinkt in dat geval een betere oplossing dan de dieren in een te krap aquarium houden. Maar de lokale autoriteiten in Burnsville moedigen die actie niet aan. Niet alleen waarschuwen ze dat de vissen «groter worden dan je denkt», ze zijn ook niet goed voor de lokale fauna en flora. «Ze dragen bij aan een slechte waterkwaliteit door de bodemsedimenten op te mesten en planten te ontwortelen», aldus de lokale autoriteiten op Twitter. Investeren in een aanzienlijk aquarium voor je goudvissen is dus de boodschap.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/wow-dit-gebeurt-er-met-je-goudvis-wanneer-je-die-vrijlaat-worden-groter-dan-je-denkt-fotos

Meer in Bizar

To Top