HomeNieuwsBizarWOW. Belgische winkel verkoopt oudste whiskey ter wereld aan 93.000 euro per...

WOW. Belgische winkel verkoopt oudste whiskey ter wereld aan 93.000 euro per fles

In het West-Vlaamse Moorsele heeft een whiskeywinkel twee karaffen whiskey verkocht die een prijskaartje hebben van 93.000 euro per fles. Deze single Malt Scotch Whisky is zeer bijzonder omdat hij 80 jaar op een vat zat.

«Normaal gezien verlies je elk jaar 1 à 2 % van je whisky, omdat het verdampt», zegt Marc Decoene, zaakvoerder van de Moorselse winkel aan Vrtnws. Deze whiskey is heel bijzonder omdat ze maar liefst 80 jaar heeft kunnen rijpen in een vat. «Het is zeer moeilijk om zo lang whiskey te bewaren. Alles moet goed zitten: het klimaat waar het vat bewaard wordt, het alcoholpercentage, de smaak…», aldus de zaakvoerder.

Het vat van de single Malt Scotch Whisky werd verdeeld in 250 karaffen, die op hun beurt werden ontworpen door een van de bekendste architecten ter wereld: Sir David Frank Adjaye. Decoene kon zo’n twee karaffen bemachtigen. Aan een stevige prijs verkoopt hij ze nu door.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/wow-belgische-winkel-verkoopt-oudste-whiskey-ter-wereld-aan-93000-euro-fles

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels