Vind ons op

Zita

Bizar

Winkeldievegge stal voor 1.400 euro aan condooms en glijmiddel

Een 23-jarige vrouw is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden met uitstel voor een winkeldiefstal in een shoppingcentrum in Ternat. De jonge vrouw ging er toen samen met haar minderjarige zus vandoor met 1.438 euro aan condooms en glijmiddel. 

Het was de winkeldetective van de apotheek die de vrouw en haar zus opmerkte op de bewakingscamera’s en zag hoe ze hun winkeltrolley vulden met dozen condooms, tubes glijmiddel en een haardroger. De vrouwen probeerden daarop de winkel te verlaten zonder te betalen maar werden door de winkeldetective tegengehouden. Tegenover de politie bekende het tweetal meteen de diefstal.

Bijverdienen

Naar eigen zeggen was het de bedoeling de producten te verkopen, maar hoe ze de voorbehoedsmiddelen precies aan de man zou brengen, kon de vrouw niet verduidelijken. “Dit was een wanhopige daad van een vrouw die hoopte wat geld te kunnen verdienen om eten te kopen”, klonk het aan de zijde van de verdediging. “Intussen werkt ze als zelfstandige in een nagelstudio.”

Andere winkeldiefstallen

De verdediging pleitte daarom voor een opschorting maar dat vond de rechtbank een brug te ver. De vrouw, die zich al had laten opmerken door andere winkeldiefstallen, kreeg uiteindelijk een gevangenisstraf van vier maanden, weliswaar met uitstel.

Het bericht Winkeldievegge stal voor 1.400 euro aan condooms en glijmiddel verscheen eerst op Metro.

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top