HomeNieuwsBizarWietgrinder zorgt voor evacuatie van Argentijnse luchthaven

Wietgrinder zorgt voor evacuatie van Argentijnse luchthaven

De luchthaven van de Argentijnse stad Mar del Plata moest onlangs ontruimd worden nadat iemand er zijn wietgrinder had achtergelaten. Het object had de vorm van een granaat en de veiligheidsdiensten namen het zekere voor het onzekere.

De Astor Piazzolla luchthaven in Mar del Plata stond in rep en roep toen de security een vermeende handgranaat ontdekte in een van vuilnisbakken. Na de evacuatie kon de beveiliging vaststellen dat het om een wietgrinder ging in de vorm van een handgranaat. Zo’n wietgrinder wordt gebruikt om gedroogde cannabis in kleinere stukjes te vermalen zodat het gerookt kan worden.

Niet de eerste keer

“Iemand heeft dit object hier wellicht achtergelaten voor hij of zij op het vliegtuig stapte”, vertelt Alejandro Itzcovich, hoofd van de Argentijnse nationale luchtvaartpolitie. “Nu we weten dat het geen explosief is, proberen we te achterhalen wie de eigenaar van dit voorwerp is.”

Het is niet de eerste keer dat een wietgrinder in de vorm van een granaat voor opschudding zorgt op een luchthaven. In 2016 deed zich een gelijkaardig incident voor op Bellingham International Airport in Washington, Amerika. Toen vond de security een ‘granaatgrinder’ in de handbagage van een van de reizigers.

Het bericht Wietgrinder zorgt voor evacuatie van Argentijnse luchthaven verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels