Vind ons op

Zita

Werken voor een goed doel: Berdine Vanderbruggen van Nature vzw

Bizar

Werken voor een goed doel: Berdine Vanderbruggen van Nature vzw

Jouw vzw doet aan “adventure education”, kan je dit concept eens uitleggen?

NATURE [Outdoor Training & Education] is een kansen-organisatie, die mogelijkheden wil scheppen voor jongeren om hun grenzen te verkennen en verleggen. We doen dat aan de hand van uitdagende samenwerkingsopdrachten en (avontuurlijke) buitenactiviteiten. We trachten beklijvende momenten te creëren voor de jongeren, waarop ze kunnen terugkijken en hun blikveld verruimen. We richten ons expliciet, maar niet exclusief, tot kansenjongeren.

Wat is jouw rol binnen NATURE?

Ik ben als studente othopedagogie terecht gekomen bij NATURE om stage te lopen. Nadien ben ik als vrijwilliger ‘blijven plakken’, gezien de talrijke leerkansen die bij NATURE voor mij voor het grijpen lagen.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?

Ik haal enorm veel voldoening uit mijn vrijwilligerswerk bij NATURE, niet alleen omdat ik elke keer opnieuw de kans krijg een jongere zijn eigen talent te zien ontdekken of een grens te zien verleggen, maar ook omdat ik zelf mag blijven groeien. Je mag het woord kansen-organisatie zeer ruim en letterlijk nemen.

Is NATURE op zoek naar wat hulp?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers. Geregeld worden er info-avonden georganiseerd in Leuven, Antwerpen, Gent… waar je met open armen wordt ontvangen.


Ben je op zoek naar een goed doel dat je als vrijwilliger of financieel zou kunnen steunen? Surf naar Goededoelen.be, een website van de Koning Boudewijnstichting.

Het bericht Werken voor een goed doel: Berdine Vanderbruggen van Nature vzw verscheen eerst op Metro.

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top