HomeNieuwsBizarWe hebben deze maand maar vijf uur zonneschijn gehad

We hebben deze maand maar vijf uur zonneschijn gehad

Weet je nauwelijks nog hoe het voelt om de zon op je huid te voelen? Dat is niet zo gek, de maand december was de meest bewolkte maand sinds 1934.

We hebben deze maand nog maar 5 uur zonneschijn gehad. Dat blijkt uit gegevens van het KMI tot 25 december. Dat is uitzonderlijk weinig. Een gemiddelde maand december telt 45 uren zonneschijn en vorig jaar hadden we er zelfs 84. December is traditioneel de minst zonnige maand van het jaar.

Tussen 18 en 25 december waren er zelfs nul uren zonneschijn op te tekenen. Voor de hele maand zitten we momenteel aan een gemiddelde van 11 minuten per dag.

Spaanse krant

Die uitzonderlijke situatie heeft zelfs de Spaanse krant El País bereikt. Een journalist van het dagblad interviewde een Spaanse kapper die in Brussel woont over de kwestie. De krant merkt op dat het aantal Belgen dat ontsnapt naar de Spaanse zon opmerkelijk toegenomen is.

De bewolking is niet onschuldig. Experts waarschuwen dat de donkerte een tekort aan vitamine D, vermoeidheid, depressie en andere gezondheidsklachten kan veroorzaken.

 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels