HomeNieuwsBizarVuurbol gespot boven Vlaanderen

Vuurbol gespot boven Vlaanderen

Verschillende mensen hebben vanochtend een vuurbol aan de hemel gezien. Volgens weerman Frank Deboosere zou het “een heel heldere vallende ster” geweest zijn.

De eerste melding van het natuurfenomeen kwam binnen tijdens de ochtendshow van Linde Merckpoel op Studio Brussel. Een luisteraar belde haar op met de melding dat hij zojuist een vuurbol de lucht had zien doorklieven. Eerst vroeg de presentatrice zich nog af of de man gedronken had, maar daarna stroomden ook andere meldingen binnen.

Slechts enkele centimeters groot

Ook VRT-weerman Frank Deboosere kreeg meerdere berichten over het licht aan de hemel. Hij heeft zo zijn eigen verklaring voor wat er te zien was. “Het moet een steentje van een centimeter of enkele centimeters geweest zijn, maar als dat de atmosfeer induikt, kan het zo helder zijn als een volle maan”, laat hij weten.

“Meestal is het leven van een vuurbol erg kort: in 1 à 2 seconden is alles voorbij. Mensen worden dus verrast door de vuurbol en dat leidt tot een onnauwkeurige waarneming. Steevast zal men ook de duur van het fenomeen overschatten. Ik heb intussen wel al enkele meldingen binnen gekregen, waardoor het dus vermoedelijk wel heeft plaatsgevonden.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels