HomeNieuwsBizarVrouw verandert langzaam in steen door insectenbeet

Vrouw verandert langzaam in steen door insectenbeet

Een dierenverzorgster werd gestoken door een insect toen ze voor haar werk in de zoo naar de jungle ging. Wat een trektocht was om het leven van een tijger te redden, leverde haar een dodelijke ziekte op. 

Rebecca Willers (37) vertelt in Daily Mail dat haar immuunsysteem in overdrive ging toen ze door de jungle trok. Ze werd gestoken door een insect en dat triggerde een zeldzame aandoening. Toen ze terug naar Groot-Brittannië keerde, werd ze gediagnosticeerd met de ongeneeslijke ziekte sclerodermie.

Auto-immuunziekte

Het lichaam van de dierenliefhebber denkt dat haar immuunsysteem aangevallen wordt en brengt daardoor schade toe aan zichzelf. Omdat de huid en het bindweefsel verharden , voelt het alsof ze langzaam in een steen verandert. Bovendien kan het ook de organen treffen. “Nu gaat het heel snel. Zelfs mijn tanden poetsen is moeilijk, want mijn handen voelen aan alsof ze van steen zijn”, vertelt Willers.

Rebecca weet niet hoe lang ze nog zal leven. Volgens dokters sterft één op de tien mensen met sclerodermie binnen de vijf jaar.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels